Benjamin Ingrossos nya besked om kärlekslivet: ”All min uppmärksamhet”

Benjamin Ingrossos längtan efter kärleken
Benjamin Ingrossos längtan efter kärleken - Foto: Christine Olsson/TT, Claudio Bresciani / TT
Dela på Pinterest
Benjamin Ingrosso har en storslagen karriär och åker land och rike med sin turné ”Better days tour”. Nu talar han ut om sin längtan efter kärlek.

Benjamin Ingrosso har ett fullspäckat schema, inte minst nu när han håller på att ta över Europa med sin ”Better days tour”. För några år sedan bestämde han sig för att satsa helhjärtat på musiken och hans mål var att göra sig känd utanför Sveriges gränser. 

Men i och med hans hårda jobb med musiken tvingas han offra andra saker – kärleken är en av dem. 

Benjamin Ingrosso i London 2024. Foto: STELLA Pictures/Avalon

Benjamin Ingrossos tidigare relationer

Benjamin har varit i två offentliga relationer tidigare. Linnea Widmark var första kärleken och de var ett par i sex år innan de avslutade relationen 2019. 

Däremot har han en lång relation bakom sig, närmare bestämt med Linnea Widmark. De var tillsammans i omkring sex år och gjorde slut 2019. Relationen inspirerade artisten till flertalet låtar om sitt brustna hjärta. 

Linnea Widmark och Benjamin Ingrosso 2018. Foto: Mikael Persson/STELLA PICTURES

Tre år senare började Benjamin synas ihop med den norska influencern och modellen Frøya Winther. Hon bodde i Oslo tillsammans med sin dotter och paret turades om att hälsa på varandra i respektive hemstad.

Benjamin och Frøya sågs umgås under 2022 och i början 2023. På sociala medier delade både de själva och andra bilder och videor från tillfällen då de umgicks ihop med familj och vänner, däribland på familjemiddagar och semestrar i Spanien hos Pernilla Wahlgren. Men sedan slutade paret synas på varandras sociala kanaler och Benjamin svarade plötsligt ”Ja” på frågan om han var singel. 

Benjamins längtan efter kärlek 

Sedan relationen med Frøya tog slut har Benjamin till synes varit singel. I en ny intervju med Expressen berättar artisten att han längtar efter kärlek. Det är när samtalet leder in på att hela Benjamins team har familj och att han själv kan känna sig rätt ensam när han kommer hem till en tom lägenhet. 

Men trots det känner han att tiden inte räcker till en relation. 

– Just nu skulle det störa mer än vara härligt, för jag skulle inte kunna ge den personen… hur ska jag säga? Jag skulle inte kunna vara en good enough pojkvän som det ser ut just nu. För den här personen hade förtjänat all min uppmärksamhet. I alla fall mer än vad jag kan ge just nu.  

– Sen så… fan, åker jag på vägarna och råkar bli kär. Då får jag hantera det. Men det är inget som jag… eller vad fan, det är klart jag vill bli kär i någon!

Vidare fortsätter Benjamin förklara att han har otroligt många som bryr sig om honom och att hans nära och kära ger honom otroligt mycket kärlek, men visst hade det varit härligt att träffa någon. 

– Men jag är superöppen för att träffa någon. Om kärleken dyker upp runt hörnet så kommer jag inte ignorera det. Då kommer jag fånga den.