Petter Stoldalens lyxresa med svenska Märta – sanslösa prislappen

Petter Stordalen och kärleken Märta på lyxsemester
Petter Stordalen och kärleken Märta på lyxsemester - Foto: Ole Berg-Rusten, Jessica Gow/TT
Dela på Pinterest
Miljardären Petter Stordalen är på semsester på franska rivieran med sin Märta Elander Wistén. Nu avslöjas saftiga prislappen.

Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen, 61, har gjort sig ett namn även i Sverige med sin härliga och sprudlande personlighet. För snart fyra år sedan träffade han sin svenska kärlek Märta Elander Wistén, 34. De träffades sommaren 2020, bara ett år efter att Petter och exet Gunhild Stordalen valt att gå skilda vägar efter 14 år tillsammans. 

Kärleken mellan Petter och Märta sprudlar och på Instagram publicerar de båda bilder från härliga semestrar men även vardagslivet i Norge och Sverige. 

Märta och Petter i på Petters 60-års fest 2022. Foto: STELLA/Marius Gulliksrud

Sanslösa prislappen på Petter Stordalen och Märtas semester

När Märta nyligen fyllde 34 år var Petter inte sen med att skämma bort sin kärlek på bemärkelsedagen. Paret packade nämligen sommarkläderna och åkte till Franska rivieran för att fira födelsedagen. Och det var ingen nådig semester de åkte på.

Valet av hotell blev inte ett av Petters egna. De hade nämligen bokat ett rum på det lyxiga hotellet Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, något som Expressen tidigare skrivit om. 

”Perfekt födelsedagsmorgon”, skriver Märta och publicerar en bildkarusell med en inblick i hur hennes 34:e födelsedag startade. 

Cap-Ferrat är en gammal fiskeby men har blivit ett av världens mest exklusiva och dyra bostadsområden.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat är ett femstjärnigt hotell som ligger precis vid havet. Hotellområdet består av stora ytor och en 33 meter lång pool. Dessutom har hotellets restaurang en Michelinstjärna. 

Och det är ingen liten nota man får betala för att bo på hotellet. Enligt Expressens uppgifter kostar ett superior-rum för två personer hela 14 000 kronor natten just nu – om man dessutom vill ha havsutsikt landar priset på upp till närmare 18 000 kronor natten. 

För lite extra lyx och utrymme går en svit loss på 44 000 kronor. Den dyraste kostar just nu närmare 80 000 kronor natten. 

Det går dock ingen nöd på paret. Petter Stordalen har en uppskattad förmögenhet på 12-13 miljarder svenska kronor, så visst kan paret unna sig en lyxig semester då och då! 

Petter Stordalens hyllning till flickvännen på födelsedagen 

Petter publicerade även en bild på Instagram för att hylla flickvännen på födelsedagen. 

”Idag har Märta födelsedag. Livet med dig är helt fantastiskt! Grattis på födelsedagen min kära”