Bianca Ingrosso talar ut om diagnoserna – ärliga orden: ”Hela mitt liv”

Bianca Ingrosso berättar om diagnosen.
Bianca Ingrosso berättar om diagnosen. - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg, STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Bianca Ingrosso har många järn i elden och nyligen gästade hon den norska talkshowen Else! där hon för första gången talade ut om sina diagnoser.

Stjärnskottet Bianca Ingrosso, 29, har på senaste åren blivit en av de kändaste personerna i Sverige. Hon har över 1,4 miljoner följare på Instagram och hundratusentals personer som följer hennes andra sociala kanaler. Hon driver flera framgångsrika företag och sin egen talkshow ”Bianca” och har dessutom blivit belönad med flera prestigefulla tv-priser. 

Bianca har haft flera välkända gäster i sin talkshow-soffa. Foto: Claudio Bresciani / TT

Det hektiska schemat har tagit ut sin rätt och Bianca har vid tidigare tillfällen berättat att hon känner sig stressad och mår dåligt. I början på 2024 begav hon sig därför till kursgården ”Baravara” i Rättvik. 

"Jag har inte mått så här dåligt på väldigt länge som jag gjort senaste veckorna. Varit vilsen, känt mig extremt nedstämd, t.o.m. ifrågasatt hela mig, hela mitt liv och haft vidrigt självförtroende. Dragit mig undan från allt och från allt och alla mestadels stängt mig inne med ångest. Kärleken till mig själv har varit på minus"skrev hon på Instagram då

Bianca Ingrosso om måendet efter Baravara

Hennes upplevelser från ”Baravara” var enligt Bianca själv det bästa hon gjort och hennes relation till sig själv fördjupades. På Instagram skrev hon: 

"Hemma från mitt livs resa på "Baravara". Svårt att sätta det i ord för den som inte upplevt det själv. Just nu låter jag ordet WOW få lysa genom mina ögon av värme, trygghet, harmoni, kärlek och ett djupt lugn. Känner att jag vill behålla det för mig själv tills vidare. Konstigt att komma hem efter dessa underbara dagar. Saknar det redan. T.o.m. morgonmeditationen saknar jag haha...! Trodde jag aldrig skulle säga för tre dagar sen.", skriver hon på Instagram och tillägger sedan: 

"Tacksam för att få vara här, i livet och vad allt det innebär. Somnar tryggt i min säng nu med ett leende på läpparna och själen tryggt i min egen famn."

Sedan dess har Bianca sett ut att må väldigt bra och i sina sociala kanaler har hon själv medgett att hon nu mår bättre än någonsin. 

Bianca Ingrosso besökte retreatet Baravara under vintern 2024. Foto: TT

Bianca talar ut om diagnoserna

Biancas enorma framgång har även spridit sig utanför Sveriges gränser och inte minst till grannlandet Norge där hon blivit en stor profil. Nyligen gästade hon en norsk talkshow ”Else!” tillsammans med hotelljätten Petter Stordalen

I programmet avslöjar Bianca att hon nyss genomgått en utredning och fått veta att hon har adhd.

– Jag är så glad, jag har väntat hela mitt liv på att få en diagnos, säger Bianca i programmet, enligt Dagbladet.

Enligt Expressen, har Bianca velat göra en utredning sedan 2020 och när hon nu gjort det är det en enorm lättnad. Bianca har blivit erbjuden medicinering för diagnosen för att kunna koncentrera sig bättre, men berättar att hon ännu inte börjat. 

Under samtalet om diagnoser frågar Bianca om inte Petter Stordalen delar samma diagnos men får ett bestämt nej. Hon säger då skämtsamt att han kanske får en diagnos senare, varpå Petter säger:

– Jag gör mycket som jag inte borde göra men jag kan inte skylla på diagnoser

– Jag skyller gärna på min diagnos, det är så skönt, skämtar Bianca.  

Pernilla Wahlgren om diagnosen

Även Biancas mamma Pernilla Wahlgren har nyligen genomgått en utredning och fått samma diagnos. 

– Jag har mild adhd. Men även lite add också. Adhd är ju väldigt mycket hyper. Jag är inte så hyper av mig. Jag har mer koncentrationssvårigheter skulle jag säga, har Pernilla tidigare sagt i sin podcast ”Wahlgren och Wistam”.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso 2020. Foto: Jessica Gow/TT