Benjamin Ingrosso stoppades av polis – misstänktes för droger: ”Fyra civilare”

Benjamin Ingrosso genomsöktes av narkotikapolis
Benjamin Ingrosso genomsöktes av narkotikapolis - Foto: STELLA Pictures/Nisse Nilsson, Anders Wiklund/TT
Dela på Pinterest
Det gick vilt till på ELLE-galan 2024 och Benjamin Ingrosso blev lite rund under fötterna. Något polisen misstänkte var något helt annat. Nu berättar Benjamin att han kontrollerades för narkotika.

Artisten Benjamin Ingrosso, 26, har haft en fullspäckad vår och har varit varit ute på sin första europaturné ”Better days tour” som gjorde flera stopp runtom kontinenten. Nu har han en välförtjänt paus från turnélivet innan han beger sig ut i Sverige och förgyller svenska folket med sin musik. Men innan dess har han några veckor att roa sig. 

När ELLE-galan gick av stapeln i april 2024 släppte Benjamin verkligen loss – så pass att polisen trodde han var drogpåverkad. 

Benjamin Ingrosso på ELLE-galan 2024. Foto: Charlotte Brunzell/ STELLA Pictures

Benjamin Ingrosso stoppad av polis – misstänktes vara drogpåverkad 

När Benjamin Ingrosso nyligen gästade radioprogrammet ”Rix Morronzoo” berättade han om incidenten som fick polisen att tro att han hade mer än alkohol i blodet. 

– Jag stod och hade värsta konversationen med någon och så plötsligt var det fyra civilare som tog fast mig, säger Ingrosso.

– De tog fast mig för de trodde att jag hade tagit någonting, fortsätter han.

Benjamin menar att poliserna tyckte att hans pupiller såg stora ut och att han uppträdde påverkad. 

– Jag sa bara att ni kan kolla mig, jag är asfull och har knappt ätit något idag.

Anledningen till misstanken var enligt artisten själv att han inte hade druckit alkohol på två månader på grund av europaturnén, det var troligtvis därför han blev så pass påverkad. 

– Jag hade druckit två glas champagne, tre espresso martini och ingen mat. Så jag var dyngrak.

Benjamin Ingrosso i London. Foto: Charlotte Brunzell/ STELLA Pictures

Har misstänkts tidigare 

Benjamin Ingrosso har blivit misstänkt för narkotikainnehav förut. Det var under hans stopp i Malmö på Sverigeturnén ”Allt det vackra” sommaren 2023 som narkotikapolisen kom in och genomsökte hans loge efter misstanke om droger.

Men istället hittade de något helt annat.

– Vi sitter där med massa kanelbullar och ett glas vitt vin på sin höjd. Sveriges snällaste turné, sa artisten till Aftonbladet då och fortsatte: 

– Sveriges snällaste turné.