Familjen Wahlgrens stöd – sorgen efter Hans bortgång: ”Vi tar hand om mamma”

Familjens sorg efter Hans Wahlgrens bortgång
Familjens sorg efter Hans Wahlgrens bortgång - Foto: Claudio Bresciani / TT, STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Hans Wahlgren lämnade jordelivet natten till fredag den 10 maj. Han lämnar efter sig en stor familj som alla sörjer hans bortgång. Så stöttar familjen Wahlgren varandra i sorgen.

Hans Wahlgren somnade stillsamt in omgiven av sin familj natten till fredag den 10 maj, efter en tids sjukdom. Efter sig lämnar han inte bara en stor familj i sorg – hela Sverige kände av tomrummet den älskade skådespelaren lämnade efter sig. Han fick ta sitt sista andetag på platsen han älskade allra mest, det stora röda huset ute på Norra Lagnö. 

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma – din älskade livskamrat”, skrev dottern Pernilla Wahlgren, 56, på Instagram.

Christina Schollin, Hans Wahlgren och Niclas Wahlgren 1966. Foto: Alamy Stella Pictures

Sorgen efter Hans Wahlgrens bortgång: ”Du kan vara lugn” 

På fredagseftermiddagen bekräftade familjen att Hans gått bort och det var känslosamma inlägg som publicerades till minne av Hans Wahlgren. Sedan 1962 var Hans var gift med skådespelaren Christina Schollin, 86. Paret var tillsammans i över 67 år och fick under sitt liv ihop 4 barn och flera barnbarn tillsammans. 

”Min älskade livskamrat. Sedan vi var 19 år gamla. Sorgen är oändlig. Men jag känner samtidigt sån lycka över att vi i familjen fick en så fin tid tillsammans när vi följde dig hela vägen till andra sidan...”, skrev Christina Schollin i ett inlägg på Instagram i helgen. 

Ute på Norra Lagnö har flaggorna hissats på halv stång under helgen. Familjen spenderade flera dagar tillsammans ute i barndomshemmet. På Instagram publicerade Pernilla under måndagen en story där hon försäkrar sin pappa om att de tar hand om allt som behöver fixas med. 

”Vi tar hand om mamma och det 'Stora röda huset' pappa. Du kan vara lugn där uppe i himlen. Linus är lika snäll, hjälpsam och händig som du pappa. 'Lill-Hasse' kallar jag honom nu. Ta en Gin och Tonic med dina ängla-vänner, och njut av att vara frisk igen och inte ha ont längre. Det här klarar vi pappa.”

Foto: Instagram/pernillawahlgren


Bianca Ingrosso: ”Bara se en vinka oss hejdå”

När måndagsmorgonen kom var det dags att återgå till en någorlunda vardag. Bianca Ingrosso publicerade en video när hon lämnar huset och mormor Christina står och vinkat adjö till henne. Bianca är klart tagen av stunden men också dagarna familjen haft ihop för att bearbeta det som hänt. 

”Överväldigad av kärlek efter dessa dagar. Herregud vad fina ni alla är och varit som kommit fram och givit en varm kram, skrivit fina ord om morfar och skickat blommor. Att få se sin mamma och mormor bli så uppvaktade. Nu fortsätter livet och dags att gå tillbaka till vardagen och rutiner igen”

Hon fortsätter: 

”Konstigt att bara se en vinka oss hejdå. Men oj vad stark hon är.”

Foto: Instagram/@biancaingrosso


Foto: Instagram/@biancaingrosso


Christian Bauers känslosamma ord 

Christian Bauer kom in i familjen Wahlgrens liv för ungefär tre år sedan och blev snabbt en självklar del av familjen. Christians egen pappa gick bort för omkring 20 år sedan och bandet till Hasse blev starkt. Christian skriver på Instagram att han ställde frågan till Hans, om han inte kunde bli Christians extrapappa. På vilket Hans svarade ja. 

”På våra tre år ihop skapade vi så fina djupa band oss emellan och jag älskade varje stund ihop med dig, du var så levnadsglad, omtänksam, rolig och man fick alltid kärlek och energi av dig. Två otroligt starka minnen ihop som får mig att gråta floder när jag tänker tillbaka. Vi hann skapa en ”ljugarbänk” i er trädgård, där vi satt och tog en öl (eller två) och just prata om livet, jag njöt så av den egentiden med dig. Vem skall jag njuta med nu då. När du så stolt kommer in i kyrkan med din så vackra dotter, min då blivande fru, är nog det vackraste mest tårfyllda (av glädje) ögonblicket i mitt liv, det kan inte bli finare, vackrare och mer emotionellt”, skriver Christian. 

Bianca Ingrosso delade på fredagen med sig av en video från Pernilla och Christian bröllop, där Hans med stapplande steg för sin dotter till altaret. Fram till sin stora kärlek. Bianca skrev att allt var för Hans Wahlgrens skull. Christian och Pernilla gifte sig under stort hemlighetsmakeri på Lidingö i december men den ursprungliga planen hade varit att gifta sig utomlands under sommaren. Man kan bara ana att de ändrade planerna var för att Hans skulle få se sin älskade dotter gifta sig med sin Christian. 

”Våra minnen kommer alltid att bestå och du finns för alltid långt långt inne i mitt hjärta”, avslutar Christian sitt inlägg.

Hans Wahlgren blev 86 år gammal. Vila i frid.