Efter ex-pojkvännens ryktesspridning – influencern ger svar på tal

Hanna Friberg dementerar ryktena som exet sprider
Hanna Friberg dementerar ryktena som exet sprider - Foto: Instagram/@hannafriberg
Dela på Pinterest
Hanna Friberg och ex-pojkvännen Max gick skilda vägar i mars 2023. I podden bemöter Hanna de rykten han spridit om henne efter deras förhållande tog slut.

Influencern Hanna Friberg, 29, blev känd i tidiga tonåren genom sin blogg ”Hannalicious”. Idag är hon en av Sveriges största influencers på sociala medier, hon driver flera företag och två podcasts, ”Måndagsvibe” tillsammans med Lovisa ”Lojsan” Wallin och dejtingpodden ”30's in the city” med Stella Cocozza

Hanna Fribergs stormiga relation 

För två år sedan blev Hanna Friberg tillsammans med en kille vid namn Max Johnler. Hon var till en början sparsam med information om vem hennes nya kärlek var och kallade honom i det offentliga rummet för Mr Big. Men till slut släppte hon garden och visade upp bilder på honom på Instagram och berättade om pojkvännen i ”Måndagsvibe”. 

Men samma år som de blev tillsammans första gången gjorde de också slut, det visade sig nämligen att Max varit otrogen.

– Jag känner mig så jävla förnedrad och dum när jag får höra det här. Och då går jag från ledsen till arg real quick.

Hanna förlät dock otroheten och blev efter lite tid tillsammans med Max igen och pojkvännen började synas på Hannas sociala medier igen. Men i mars 2023 kom det ytterligare ett besked från Hanna, paret hade nämligen gjort slut igen. 

"Det är helt sjukt att nästan hela Stockholm redan vet att jag och min kille har gjort slut innan jag själv knappt hunnit bearbeta det eller berätta det för mina nära och kära", skrev hon på Instagram då.

Sedan dess har Hanna pratat om uppbrottet i båda sina poddar och i ”Måndagsvibe”:s livepodd hösten 2023 framförde hon en låt tillägnad exet, som var lite av en känga till honom. 

Efter ex-pojkvännens ryktesspridning – Hanna ger svar på tal

I avsnittet ”Är Hanna källan till exonph spoiler?” väljer Lovisa att ta upp ett ämne, som Hanna valt att undvika att prata om. Lovisa berättar att hon stött på Hannas ex-pojkvän några gånger sedan de gjorde slut och att det nu för tiden är god stämning mellan dem och att alla parter kommit över uppbrottet. Men att det nu hänt några saker som hon inte riktigt kan släppa. 

– Jag har hört rykten på stan, att ditt ex säger lite saker om dig som inte riktigt stämmer. Vi behöver inte gå in i detalj på det, men ett av dessa rykten är att du skulle vara informatör till exonphspoiler. När jag fick höra det här då kände jag, är botten nådd nu?, säger Lovisa Wallin

Instagram-kontot exonphspoiler är Sveriges största skvallerkonto på instagram med över 450 000 följare. Kontot började publicera skvaller om olika realityprogram men har på senaste övergått åt att skriva om kändisars infekterade konflikter, separationer och otrohetsaffärer.

– Det är trevligt med dig att du är inställd på att kill them with kindness, men nu måste du dementera. Du kan inte sitta och låta folk prata om det här. Givetvis förstår alla som känner dig att det inte stämmer. Men att en person som stått dig så nära, går och hittar på såna här saker, säger Lovisa. 

Duon kommer fram till att det är efter Hannas låt på livepodden som beteendet och ryktesspridningen från exet trappades upp och att han troligtvis blev väldigt kränkt av låttexten. 

– Jag bryr mig inte, folk får tycka och tänka vad de vill. Men jag tycker ändå att, bortsett från låten, så har jag pratat ganska fint om honom, säger Hanna och fortsätter: 

– Då blir man lite irriterad när jag sitter och säger massa fina saker, att han då går och sprider såna saker om att jag ska vara informatör. 

Ryktet – tvingade exet swisha pengar: ”För sjukt”

Men ryktet om att Hanna ska vara en informatör till skvallerkontot är inte det enda som exet går runt och säger om Hanna. Under deras relation spenderade de mycket tid hemma hos Hanna, och Max uppgift i hemmet var att bädda sängen på morgnarna. Något han inte alltid hade tid till för att han missbedömt tiden, något som gjorde Hanna irriterad. 

– Då har jag hört ett rykte på stan att jag ska ha blivit så arg på honom för att han inte bäddat sängen en morgon, att han ska ha behövt swisha mig 700 kronor för att jag ska komma över det, säger Hanna och skrattar. 

– Vad är det här för sjukt rykte om mig? Men det här förstår väl folk att det är för sjukt för att vara sant?

Vidare förtydligar både Hanna och Lovisa att ryktena som går på stan om Hanna och Max alltså inte stämmer.