Benjamin Ingrossos ord om Hans Wahlgrens begravning: ”Kommer att...”

Benjamin Ingrosso om Hans Wahlgrens begravning
Benjamin Ingrosso om Hans Wahlgrens begravning - Foto: Claudio Bresciani / TT, Instagram/@benjaminingrosso
Dela på Pinterest
Nyligen möttes vi av det sorgliga beskedet att Hans Wahlgren somnat in efter en tids sjukdom. Nu Benjamin Ingrosso om den sorgliga helgen och hur han ska få ihop den kommande turnén med Hans begravning.

Natten till fredagen den 10 maj lämnade Hans Wahlgren jordelivet efter en tids sjukdom, 86 år gammal. Han fick ta sitt sista andetag på platsen han älskade allra mest, det stora röda huset ute på Norra Lagnö, omringad av sin familj. 

”Du fick somna in på ditt älskade Lagnö, precis så som du önskat omringad av dina älskade barn och barnbarn och mamma – din älskade livskamrat”, skrev dottern Pernilla Wahlgren, 56, på Instagram.

Under helgen var familjen samlad ute i huset på Norra Lagnö och stöttade varandra i sorgen och saknaden efter sin älskade pappa, morfar, farfar, gammelmorfar och livskamrat. Men sedan var det dags att återgå till någon typ av normalitet i vardagen. 

Benjamin Ingrosso om sorgen efter Hans: ”Du finns i mig nu”

Dödsfallet tog hårt på familjen som har publicerat inlägg på sociala medier där de beskriver sin sorg men också tacksamhet över tiden de fick tillsammans. Benjamin Ingrosso skrev ett hjärtskärande inlägg på sin Instagram kort efter Hans bortgång. 

”Du var inte bara den roligaste jag vet, den varmaste själen, den snyggaste mannen, genomgod och så så snäll, du var också min kollega och bästa vän. Med det absolut största av hjärtan. Tänk va, att man kan vara så älskad av så många som du är. Oj vad jag kommer sakna dig, du vet så där så det gör ont verkligen. Din klibbiga spaghetti, dina otroliga historier men framförallt våra sommar morgnar på altanen med ostmacka, kaffe och start med onaka fil.”, skriver Benjamin. 

Han fortsätter:

”Tack för jag fick äran att leva hela 26 år med dig. Mina barn och barnbarn... dom ska allt få höra hur det var när "morfar levde". Du finns inte längre. Men du finns i mig nu morfar. I oss alla och framförallt I det stora röda huset. Allas vår hjälte. Vi ses snart igen .. men först ska ska vi andra leva vidare lite till. Mormor tar vi hand om. Jag kanske lånar din gula lacoste tröja om det är lugnt? Och Lova mig att du hälsar på då och då. Det blir så tomt annars.”

Benjamin Ingrossos ord om Hans Wahlgrens begravning 

Den 21 maj har Benjamins egna dokumentärserie ”This is Benjamin Ingrosso” premiär på streamingtjänsten HBO Nordic Max och under måndagen hade plattformen ett event – där Benjamin Ingrosso dök upp. I en intervju med Hänt, berättar han om den gångna helgen. 

– Det här har varit den absolut sorgligaste och vackraste helgen i hela mitt liv. Jag kommer att minnas den för evigt. Jag har aldrig känt så mycket kärlek, både inom familjen och folk som har skrivit så mycket fina saker, och minnen som de har haft med morfar. Att han verkade nästan vara som allas egen morfar, säger han till sajten. 

Benjamins karriär pikar som aldrig förr och redan nästa vecka ska han ge sig ut på turné igen. På frågan om artisten är orolig att turnén ska komma i vägen för hans närvaro på Hans kommande begravning svarar han: 

– Nej, gud! Jag kommer att se till att lösa det.

Något datum för begravningen är i skrivande stund, ännu inte bestämt. 

Benjamin Ingrosso omfamnar mormor och morfar efter vinsten i Let's dance 2014. Foto: MAJA SUSLIN / TT