Bianca Ingrosso möts av kritik efter helikopterresan: ”Lever verkligen i...”

Bianca Ingrosso kritiseras efter helikopterresan
Bianca Ingrosso kritiseras efter helikopterresan - Foto: STELLA Pictures, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Bianca Ingrosso tog en helikopter till Taylor Swifts konsert i Solna. Och möts nu av kritik.

Entreprenören Bianca Ingrossos, 29, enorma framgång har inte undgått någon. Hennes stora genomslag kom 2016 när familjens realityserie ”Wahlgren värld” hade premiär i tv-rutan och har sedan dess gjort en riktig raketkarriär. Hon fick snabbt en stor följarskara på sociala medier och blev en av Sveriges största influencers.

Hon driver flera framgångsrika företag: skönhetsvarumärket Caia Cosmetics, smyckesvarumärket Ani Jewels och klädmärket Àvora Studio. Hon syns även fronta stora kampanjer för andra företag, nu senast som modell för underklädesföretaget Calzedonia. 

Flög helikopter till konsert 

Biancas framgång har sannerligen lönat sig i form av klirr i kassan. På Instagram får vi ofta se henne med välfyllda påsar från diverse lyxmärken men ocksåfölja henne på lyxiga resor. När Bianca i vintras semestrade i Mexiko bodde hon i en riktigt lyxig villa, enligt Expressen var villan 650 kvadratmeter stor, hade fyra sovrum och en tio meter lång pool. Tidningen avslöjar att hyran är 109 000 kronor i veckan, vilket innebär ett totalpris på 218 000 kronor för de två veckor som Bianca var där. 

Att Bianca inte snålar med bekvämligheten är tydligt. När Taylor Swift besökte Stockholm för att framföra sin globala turné ”The eras tour” var Bianca Ingrosso på plats i Friends Arena. Men hennes sätt att ta sig till arenan uppmärksammades. 

Hon bokade inte en taxi eller satte sig på pendeltåget – hon tog en helikopter och båt till Solna. Hennes sminkföretag Caia Cosmetics hade nämligen bokat ett VIP-bås under konserten och tillsammans med andra personer från företaget åkte de helikopter med CAIA-loggan tryckt på sidorna och fick sedan rosa cowboy hattar med företagsloggan på att ha på sig under konserten. 

Foto: Instagram/@biancaingrosso

Bianca Ingrosso möts av kritik efter helikopterresan  

Några dagar efter konserten publicerade Bianca en vlogg från kvällen på sin Tiktok, där man bland annat fick följa med under förberedelserna inför konserten, men även resan dit samt några korta klipp inifrån arenan. Och det är många följare som kritiserar Biancas val att ta helikoptern till konserten – eftersom det fanns så många andra miljövänligare sätt att åka till Solna. 

”Vi lever verkligen i hunger games”, skriver en följare och syftar på den populära filmen där rika personer utnyttjar fattiga ungdomar som tvingas tävla mot varandra i en kamp om liv och död, enbart för att underhålla de rika. 

Kommentaren har fått flera svar där följare håller med om påståendet: 

”Ja de tar liksom helikopter för att åka några kilometer”, skriver en och får medhåll av en annan: 

”Håller med! Här får vi sitta o tuggar på soggiga papperssugrör för att främja klimatet, medan dom tar helikoptern för några ynka kilometer”

Det är även andra följare som tycker att helikopterresan var onödig, sett till den rådande klimatkrisen. 

”Påminner om Taylor Swift som ska flyga överallt”, skriver en. 

”Inte så miljövänligt va?”, skriver en annan. 

”Att vi har Greta Tunberg, ett BARN, som kämpar för vår planet, bidrar till vårt samhället och planet och gör en otrolig förändring för att du ska ta en helikopter till en konsert i samma stad?”, påpekar en tredje. 

”Började köpa plastsugrör nu”, skriver en fjärde sarkastiskt. 

Men det är även flera följare som försvarar hennes val av färdmedel och menar att hon ska få göra precis som hon vill med sina pengar – och att de förstår att hon inte kan åka kommunalt i och med sitt kändisskap.