Filip Lamprecht föll på målsnöret – fina orden om Tone Sekelius: "Träffats"

Filip Lamprecht föll på målsnöret – fina orden om Tone Sekelius: "Träffats"
Tone Sekelius och Filip Lamprecht i final i "Sveriges mästerkock VIP". - Foto: Skärmdump/Sveriges mästerkock VIP/Nyhetsmorgon/TV4
Dela på Pinterest
Filip Lamprecht och Tone Sekelius har något gemensamt – de har varit finalister i "Sveriges mästerkock VIP" och fått sig en fin relation!

De senaste åren har vi sett Filip Lamprecht, 27, i flera tv-program. Däribland "Let's dance" och "Hela kändis-Sverige bakar" – två program som han faktiskt vunnit. 

Linn Hegdal och Filip Lamprecht vann "Let's dance" 2021. Foto: Jonas Ekströmer/TT 

Filip Lamprecht i "Sveriges mästerkock VIP" 2024

I början av 2024 kom beskedet att han skulle medverka i ytterligare ett tävlingsprogram, närmare bestämt "Sveriges mästerkock VIP". 

Filip Lamprecht. Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES 

Där tävlade han mot andra kända profiler som Anders Ekborg, Maria Montazami och Tone Sekelius – och den sistnämnda hamnade faktiskt i final tillsammans med Filip Lamprecht. 

I finalavsnittet av "Sveriges mästerkock VIP" fick tittarna se Filip och Tone tävla mot varandra och då laga tre rätter var: En förrätt, en huvudrätt och en varmrätt. 

Filip Lamprecht. Foto: Skärmdump/TV4/Sveriges mästerkock VIP 

*SPOILERVARNING* 

Efter bedömningar av juryn, bestående av Marcus Samuelsson, Mischa Billing och Tom Sjöstedt, stod det klart att Tone Sekelius vann över Filip Lamprecht i "Sveriges mästerkock VIP" 2024. 

Filip Lamprehct snubblade på målsnöret 

Filip Lamprecht, som gärna ville vinna tävlingen, uttryckte följande i en synk efter att ha fått reda på att han kom tvåa: 

– Jag snubblade på målsnöret men jag är så glad. Jag är så glad för Tones skull, genuint. Hon är så jävla duktig, hon är så fin och bara... jag är stolt. 

"Glad för din skull"

– Jag är glad för din skull. Du förtjänar det så så mycket. du är en otrolig kock och en jättefin människa. Jättekul att lära känna dig, sa han till Tone i programmet. 

Vinnaren Tone Sekelius var glad och känslosam över vinsten: 

– Det har varit en så stor grej att vara med här för jag har verkligen sett på det så mycket och verkligen tänkt "tänk om man hade fått vara med, vad hade hänt". Och sen så går man och vinner skiten. 

Tone Sekelius. Foto: Patrik Österberg/Stella Pictures 

Filip Lamprecht och Tone Sekelius om relationen 

Under onsdagen, då finalavsnittet publicerats på TV4 Play, gästade de två finalisterna "Nyhetsmorgon" för att laga mat och prata om finalen. 

Filip Lamprecht och Tone Sekelius berättade då om den fina relation som uppstått mellan dem. Filip berättade då att de inte kände varandra innan de medverkade i programmet: 

– Vi har träffats någon gång, men vi har inte känt varandra innan. 

Foto: Skärmdump/Nyhetsmorgon/TV4 


– Man kommer varandra ganska nära, sa Tone Sekelius i "Nyhetsmorgon". 

Filip Lamprecht lade till: 

– Jag tycker det är fruktansvärt kul att det är jag och Tone som hamnade här i finalen. Jag älskar ju alla som var med i programmet men jag tycker det var väldigt roligt att vi hamnade här.