Lojsan Wallins vilda midsommar – sanslösa summan för friandet: ”100 000”

Lojsan Wallins galna midsommarfirande
Lojsan Wallins galna midsommarfirande - Foto: Instagram/@lojsanwallin, Youtube
Dela på Pinterest
Lojsan Wallin och pojkvännen Buster Reuterswärd är kända för sitt extravaganta midsommarfirande på sitt landställe i skärgården. Nu berättar paret om årets spårade firande och den sanslösa summan kalaset landade på.

Influencern Lovisa ”Lojsan” Wallin har gjort sig känd på sociala medier för sin glamourösa men relaterbara livsstil. Tillsammans med sambon Buster Reuterswärd bor de i ett stort hus strax utanför Stockholm med sina tre barn ToddTintin och Ted. På Instagram delar Lovisa med sig av vardagslivet som trebarnsmamma, men även lyxiga resor, fina kläder och dyra inköp. 

Paret har gjort sig kända för att styra ihop ett riktigt festligt och extravagant midsommarfirande på Busters föräldrars landställe ute i Stockholms skärgård. Men i år gick firandet inte riktigt som planerat. 

Lojsan Wallins stökiga midsommarfirande 

Lojsan och Busters midsommarfirande har blivit en tradition i kompiskretsen. För två år sedan uppmärksammades firandet medialt på grund av den höga kostnaden varje gäst var tvungna att betala för festligheterna under helgen. Notan landade på hisnande 7000 kronor per person, då ingick midsommarlunch med dryck, lunch på Bullandö på midsommardagen och en festkväll på Sandhamn. 

På gästlistan för 2024 års firande var bland annat influencerna Lovisa WorgeMoa MattssonGertude Tornwall, Josefin LavoldHanna Schönberg och artisten Eric Saade.

Men helgen blev allt annat än de tänkt sig. I Lojsan och Busters gemensamma podd ”Lojsan och Buster” berättar de om den kaosartade helgen. Det började med att midsommarlunchen blev försenad, stora delar av sällskapet var influencers och många bilder skulle knäppas till sociala medier. 

– Ni kunde fan ha bytt om och tagit de här bilderna dagen innan. Alltså, det var ju ert fel att midsommarlunchen blev så jävla sen. För folk blev ju på dåligt humör, det sänkte ju stämningen att ni skulle hålla på med det där, säger Buster i podden.

Vidare berättar de att det blev dålig stämning under midsommarlekarna och en arg granne kom över för att klaga på musiken, vilket slutade med att denne ringde polisen – som däremot inte ryckte ut. 

Dagen efter, på midsommarafton blev det dessutom flera bråk och folk hade fått i sig för mycket alkohol. 

– Det var som ett gäng spädbarn med blöja som var ute och drack, säger Lojsan Wallin och Buster Reuterswärd instämmer:

– Jag tycker att det var sjukt, det var inte okej.

Paret berättar att de åkte till en restaurang på Harö, där folk inte alls hade betett sig. 

– Folk går in med spritflaskor in på resturangen och går in till köket och börjar äta grejer, han som har restaurang tog tag i mig och sa ”vad är det för jävla grisfolk du har tagit med?”

Festen spårade ut 

Väl framme på Sandhamn fortsatte fyllefesten och folk ska ha blivit utkastade från det exklusiva hotellet Sandhamns Seglarhotell, och i båten på vägen hem ska flera personer ha spytt rätt ut i båten. Enligt Buster ska den inhyrda kaptenen ha sagt att sällskapet var värre än ett gäng Paradise hotel/Ex on the beach-deltagare han kört bara några veckor tidigare. 

Värdparet konstaterar att gästerna betedde sig sämre i år, än vad de gjort under tidigare gånger de firat midsommar på ön. 

– Jag tycker att folk var sämre gäster, och respekten för vårt ställe sjönk. Jag har trots allt lagt helt ny trall, jag har slitit som djur med den här trallen. Och då springer folk med kol till den här vattenpipan och tappar den, rycker på axlarna, så att nu har vi brännmärken i trallen. Alltså det har aldrig hänt tidigare. Och det brydde sig inte folk om, säger Buster i podden. 

Lojsan Wallin instämmer: 

– Folk kunde inte bete sig i år, det är väl det enda vi har att säga.


Så mycket kostade Lojsan midsommarfirande 

Lojsan har även berättat om festligheterna i sin och Hanna Fribergs podcast ”Måndagsvibe”, där hon även förtydligar att gästerna blev alldeles för fulla och att det kan hända även den bästa. Hon menar att trots all misär så hade de ett jättehärligt midsommarfirande. 

Men smakar det så kostar det. Hanna Friberg ställer den avgörande frågan: 

– Då till den viktigaste frågan, hur dyrt blev det här kalaset? 

– Nej men Hanna.... Det blev så dyrt. 

Hon fortsätter: 

– Förra året var det ju toppen, då betalade vi 3500 per person och då inkluderade det ändå Bullandö och allting. Det här året, alla var lite för fulla för att ha någon kontroll. Så att vi är uppe i stadiga 100 000 kronor, och det fortsätter ticka lite. 

– Nää. Men vad är det per person?, frågar Hanna. 

– Det blir inte så mycket, eller alltså det är sjukt mycket, jag tror att det kommer landa på 6000 kronor per person. Det är mindre än vad det var när ditt ex var med, då blev det 7000 per person. 

Lojsan menar att det priset inkluderade en hel del, bland annat en kapten hela lördagen, från klockan 12 till 04. Bensinkostnaderna, lunchen på Bullandö och drinkbordet på Sandhamn och all mat och dryck. 

Enligt en video på Tiktok som Josefin Lavold publicerat på Tiktok berättar hon att drinkbordet på Sandhamn landade på sanslösa 42 000 kronor. Vilket kan förklara den dyra notan för helgen.