Allt om Josefine ”Little Jinder” Jinder: Ålder, pojkvän, barn och kända mamman

Allt om Little Jinder!
Allt om Little Jinder! - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola, Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Dela på Pinterest
Här kan du läsa mer om artisten Little Jinder!

Josefin Jinder är mer känd under sitt artistnamn: Little Jinder

Här kan du läsa mer om den populära sångerskan!

Josefine Jinder ålder – hur gammal är hon? 

Josefine Jinder föddes den 20 februari 1988, vilket innebär att hon fyller 36 år under 2024. 

Varför kallas hon Little Jinder?

Josefin Jinder är popartist och Little Jinder hennes artistnamn. Smeknamnet kommer från tiden när hon studerade till ljudtekniker i Liverpool 2007, då klasskamraterna om döpte henne, enligt Café.

Josefine Jinder familj – vem är hennes mamma och pappa? 

Josefin Jinder är dotter till den folkkära musikern Åsa Jinder, som är Sveriges mest berömda nyckelharpist. Åsa har både fått medalj av kungen, spelat på Nobelfesten och vunnit Eurovision Song Contest i Dublin tillsammans med den norska gruppen "Secret Garden" med sången "Nocturne", under sin karriär.

Josefine Jinders pappa heter Björn Stove. När Josefine medverkade i ”Så mycket bättre” 2019 pratade hon om relationen till pappan och att den varit stormig under uppväxten. En av anledningarna ska ha varit att hon inte kände sig helt hemma i hans nya familj.

– Jag har alltid varit väldigt bångstyrig och gjort som jag vill, och i perioder har jag mått väldigt dåligt, sade hon i programmet.

Föräldrarna separerade när Josefine var två år gammal. Hon bodde varannan vecka hos dem tills hon blev tonåring 


Foto: Fredrik Sandberg/TT

Har Josefine pojkvän eller flickvän? 

Josefin Jinder var tidigare i ett förhållande med fotografen och dokumentärskaparen Nicolai Zellmani. Det tog lång tid innan Josefine delade med sig av relationen i offentligheten. Till ELLE har artisten berättat varför: 

– Jag har känt att det är skönt att inte ha hela sitt liv publikt. Det känns som att jag bryr mig om den här relationen på ett annat sätt. Jag vill inte sätta den i något strålkastarljus och låta den bli bedömd. Jag ville ha honom för mig själv, förklarar hon för tidningen. 

Artisten har tidigare berättat hur det gick till när hon och pojkvännen blev ett par. Josefine hade precis flyttat till Paris, men blev inte kvar där speciellt längre. Nicolai kom och hälsade på och sex veckor senare flyttade hon hem till Sverige igen. Hon hade nämligen blivit störtkär och ville vara närmre sin älskade. De två hade vid det laget redan känt varandra länge.

2022 meddelade Josefine att hon och Nicolai hade gått skilda vägar och beskrev sorgen i en intervju med Aftonbladet

– Ja, det är klart det var. Vi var bra vänner innan vi var tillsammans och det känns som att det finns en vänskap att falla tillbaka på. Det hade nog varit en större sorg om det hade funnits något sår som aldrig skulle gå att reparera eller konflikter som låg framför oss. Det var sorgligt att det tog slut, men det hade kunnat vara så jävla mycket värre.

Har Josefine Jinder barn? 

Ja, tillsammans med pojkvännen Nicolai Zellmani har sångerskan en son. Gio Nikolaus Jinder, som föddes i september 2020.

Precis som pojkvännen har Josefine valt att hålla sonen utanför offentligheten. I samband med sonens födsel hade hon en frågestund på Instagram och gjorde det klart för följarna att hon inte planerade att visa upp sonen: 

”Nix! Sjukt att använda sitt barn som handelsvara för uppmärksamhet”, skrev Josefine Jinder, och tillade:

”Men om ni undrar om han är söt så e svaret: STÖRT superdupermega söt! Mycket sötare än alla andras barn?”.

Åsa Jinder, Josefin Jinder och sonen. Foto: Peter Johansson STELLA Pictures

Josefine Jinders karriär – vilka låtar har hon gjort? 

Little Jinder gjorde sin debut med Polyhedron E.P. i augusti 2008 och sedan har karriären tuffat på. Hennes debutalbum släpptes 2013. 

Sedan dess har hon släppt hitlåtar som: 

  • Shh
  • Ful och tråkig tjej
  • Vita Bergens klockor
  • Jag måste sluta leva som jag lever för evigt
  • Hålla handen

Ska Josefin Jinder sommarprata i P1 2024?  

Little Jinder har fått den stora äran att vara en av de 58 svenskar att sommarprata i P1 sommaren 2024. När nyheten offentliggjordes publicerade hon en bild på sig själv i den klassiska blomsterkransen med texten: ”Panik”. 

Josefines sommarprat sänds den 20 juli på SR P1 klockan 13.00 eller streamas i SR appen från klockan 07.00. 

Läs mer: Här är alla sommarpratare i Sommar i P1 2024 – hela listan

Har Josefin Jinder Instagram?

På Instagram heter Josefine @littlejinder