Carolina Gynnings ärliga ord om måendet: Går på antidepressiva

Carolina Gynning öppnar upp om sin ångest
Carolina Gynning öppnar upp om sin ångest - Foto: STELLA Pictures, SVT
Dela på Pinterest
Carolina Gynning lider av ångest, nu berättar hon om kampen och vad hon gör för att klara vissa situationer.

Carolina Gynning är både konstnär och influencer. Hon driver flera bolag och är en populär profil på Instagram där hon har uppemot 700 000 följare. Tillsammans med parhästen Carina Berg driver hon även podcasten ”Gynning och Berg”. 

Carolinas tidiga karriär 

Carolina har stått i offentlighetens ljus i många år, faktum är att hon blev upptäckt av en modefotograf redan som 16 åring och började då sin karriär som modell vid sidan av gymnasiet. Så småningom fick hon modelljobb även utanför Sveriges gränser, i stora modestäder som Aten, Milano och Paris. I 10 års tid både bodde och arbetade hon utomlands. 

Efter sin medverkan i ”Big Brother” 2004, där hon också kammade hem vinsten, blev Carolina mer allmänt känd. 

Carolina Gynning vann Big Brother 2004. Foto: Mats Andersson / TT

Talar ut om ångesten: ”Antidepressiva”  

I ett avsnitt av podcasten diskuterar Carina och Carolina sin sociala ångest, som de båda lider av. Carina hade nämligen varit med om en situation som var utmanande för henne. Hon och maken Erik Berg skulle nämligen träffa Eriks kompis och hans flickvän på en lunch – och Carina kände stress inför situationen eftersom hon inte kände dem. 

– Jag har inte träffat honom eller henne. Allt är nytt, till och med relationen mellan dem är ny. Och vi ska prata engelska och en väldigt flott restaurang bokades. Det var fyra timmars KBT för mig när jag satt och konverserade på engelska, beskriver Carina i podden. 

– Fy fan vad jobbigt. Det som du känner nu, det har jag känt hela mitt liv. Det är därför jag undviker att gå ut överhuvudtaget, säger Carolina. 

Hon fortsätter: 

– Efter jag var med i Big Brother så fick jag det där. Då var det fruktansvärt. Men nu tar jag ju antidepressiva, så jag håller mig. 

Vidare menar Carolina att det finns situationer hon inte utsätter sig för på grund av sin sociala ångest och att känslorna inför sociala evenemang ofta slutar ofta med att hon avbokar i sista sekund. 

– Det är för att jag klarar det inte. 

Carolina Gynning och Carina Berg år 2008. Foto: ANDERS WIKLUND / TT