Bianca Ingrossos nya miljonregn – efter stora succén

Ny succé för Bianca Ingrosso
Ny succé för Bianca Ingrosso - Foto: Christine Olsson/TT, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Det går bra för Bianca Ingrosso. Nu avslöjas ytterligare ett miljonregn över entreprenören.

Entreprenören Bianca Ingrossos, 29, har skapat enorma framgånar sedan hennes enomslag 2016. Hon fick snabbt en stor följarskara på sociala medier och blev en av Sveriges största personligheter på Instagram med sina 1,4 miljoner följare. 

Men förutom sina sociala medier, driver hon flera framgångsrika företag: skönhetsvarumärket Caia Cosmetics, smyckesvarumärket Ani Jewels och klädmärket Àvora Studio. Hon syns även fronta stora kampanjer för andra företag, nu senast som modell för underklädesföretaget Calzedonia. Ingrosso är även programledare i den egna Kristallen-belönade talkshowen ”Bianca”. 

Bianca har inte tvättat håret själv på flera år 

Det verkar som att allt Bianca rör vid blir till guld – och hennes tre företag år riktigt bra allihopa.Läs mer om hennes företags miljonomsättning här. 

Hennes stora framgångar som affärskvinna har sannerligen givit henne klirr i kassan. Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Bianca Ingrosso en fastställd förvärvsinkomst på 1 576 200 kronor under 2022. Fördelat på årets tolv månader blir det en månadslön på 131 350 kronor.

Och med den saftiga lönen kan Bianca unna sig en hel del bekvämligheter. Nyligen kunde hon avslöja en aktivitet hon helt slutat göra själv, och hellre betalar någon för att göra åt henne. Nämligen tvätta håret

På Instagram story berättade hon: 

”På väg för att få mitt hår tvättat, eftersom jag inte har gjort det själv på flera år. Vilket jag vet låter galet. Låt en tjej gilla att få sitt hår perfekt fönat”

Foto: Instagram/@biancaingrosso

Nytt miljonregn över Bianca

Av Biancas företag så är det sminkmärket Caia Cosmetics som är den stora kassakon. Under fjolåret ökade omsättningen till hisnande 569 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 179 miljoner, det avslöjar Breakit. 

2022 var inte heller ett dåligt år för företaget, då hade Caia en omsättning på 408 miljoner och gjorde ett resultat på 128 miljoner.

En av anledningarna bakom succén kan enligt Breakit bero på att Caia Cosmetics år 2022 expanderade till Tyskland. Försäljningen i Tyskland mer än dubblades förra året och kan därför ha ett finger med i spelet till att det går så enormt bra.

Caia Cosmetics har även öppnat två fysiska butiker, en pop up i Stockholm och en permanent butik på varuhuset NK i Göteborg. 

Bianca driver Avora ihop med Vanessa Lindblad. Foto: Christine Olsson/TT

Väntas säljas för miljarder 

I juni 2020 gick riskkapitalbolaget Verdane capital in och köpte 51 procent av Caia cosmetics aktier och blev därmed majoritetsägare. Bianca Ingrosso själv äger drygt 11,5 procent av aktierna. 

Försäljningen till Verdame är Bianca Ingrossos livs största misstag, något som hon själv berättade om i dokumentärserien ”Imperiet Bianca”. 

Nyligen avslöjades det att Verdane säljer sina andelar i Caia Cosmetics som just nu ligger ute för försäljning och väntas säljas för flera miljarder. 

Caia Cosmetics pop-up butik på NK i Stockholm. Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg


stats