Bianca Ingrosso möts av kritik efter avklädda bilderna

Bianca Ingrosso får ofta utstå kritik i sociala medier
Bianca Ingrosso får ofta utstå kritik i sociala medier - Foto: STELLA Pictures, Youtube
Dela på Pinterest
Bianca Ingrosso har stått i strålkastarljuset sedan hon var ett litet barn. Nu har hon delat en bild på Instagram som får följarna att se rött.

Bianca Ingrosso, 29, fick sitt stora genombrott i ”Wahlgrens värld” 2016 och sedan dess har hon blivit en av Sveriges mest framstående unga entreprenörer. Hon driver flera framgångsrika bolag och är en stor person på sociala medier. På Instagram har hon över 1,4 miljoner följare som dagligen följer hennes liv. 

Men att vara en känd person är inte bara glitter och glamour. Bianca har flera gånger varit öppen om hur mycket hat hon får utstå på sociala medier och hur det påverkar hennes hälsa och mående. 

Bianca Ingrossos ord om kritiken på semestern  

Under 2024:s första månader befann sig Bianca på semester i Tulum i Mexico och i vanliga fall fick hennes följare ta del av hennes härliga resa på Instagram. Men det var när Bianca publicerade en video på sig själv iklädd bikini som följarna rasade över att hon exponerade sin kropp på sociala medier och kommentarsfältet fylldes av elaka kommentarer riktade mot Bianca. 

Bianca bemötte kritikstormen på Instagram: 

"Åka utomlands och bära bikini = samma hatstorm om och om igen. Men jag har det bra om ni undrar." 

Även Pernilla Wahlgren har gång på gång pratat om det hat hennes dotter får utstå i sociala medier. 

– Det är ju äldre bittra kvinnor som hatar. Unga kvinnor hatar sällan på andra unga tjejer, utan det är äldre kvinnor, sa Pernilla Wahlgren i podcasten ”Wahlgren och Wistam” i februari. 

Läs mer: Bianca Ingrosso hånas efter avklädda bilderna – svarar följarna

Vanessa Lindblad om hatet på sociala medier   

Nyligen öppnade Bianca Ingrossos nära vän och agent tillika medgrundare i både Caia Cosmetics och Àvora Studio, upp om hatet Bianca får riktat till sig. Under en frågestund får hon frågan: 

”Får du lika mycket hat som Bianca och påhopp om din kropp?”

Hon svarar: 

”Nej tack och lov. Vi pratade om det senast idag jag och Bianca. Jag får på riktigt ont i magen när jag ser hennes kommentarsfält. Om det vrider sig i magen på mig kan jag inte ens tänka mig vad det gör med Bianca. Det är omänskligt att behöva utstå det hon gör varje dag. Människor är på riktigt fruktansvärt elaka. Inte konstigt att psykisk ohälsa ökar när folk är så vidriga på nätet. Blir genuint ledsen att se någon jag älskar bli så utsatt!!”

Foto: Instagram/@vanessalindblad

Möts av kritik efter bilderna 

Nu kokar det i Bianca Ingrossos kommentarsfält igen. Det är när hon publicerar ett nytt inlägg på Instagram, för att meddela sina följare om att en ny video på Youtube kommer publiceras inom kort. Bilderna föreställer entreprenören där hon står iklädd endast jeans, med bar överkropp. Brösten täcks av hennes långa hår och med underarmen. 

Men bilden går inte hem hos alla och följarna delas in i två läger i kommentarsfältet. En del som berömmer Bianca medan den andra tycker att hon går för långt i att exponera sin kropp. 

”Sätt på dig en tröja”, skriver en person. 

”Nu är du väl ändå en riktig tramsmaja! Stå där och hålla för brösten som om du tappat både kläder och vett.”, skriver en annan. 

”Nej nej nej klä på dig”, kommenterar en tredje. 

Men det är desto fler som tar Bianca i försvar och menar att de som klagar på att Bianca inte har kläder på sig, är känsliga. Och andra tar tillfället i akt att hylla Bianca. 

”Jag förstår inte vad problemet är. Hon visar ju inte mer hud nu än när hon har bikini eller underkläder på sig. Möjligtvis ännu mindre”

”Många här inne är sjukt avundsjuka på Bianca! Att hon visar lite hud är som om hela världen rasar! Låt kvinnan vara!” 

”Facit på drömkvinna. Grym affärskvinna med”

”Hitta finare tjej”

MISSA INTE: 

Martin Trenneborg i dag – så lever bunkerläkaren nu

Allt om Liam Pitts: Pappa, mamma, längd, flickvän och MMA

stats