Danny Saucedo splittras från familjen – ärliga orden

Hösten 2023 är Danny Saucedo aktuell med sin Sverigeturné
Hösten 2023 är Danny Saucedo aktuell med sin Sverigeturné - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola, Claudio Bresciani/TT
Dela på Pinterest
Danny Saucedo blev pappa i slutet på 2023. Nu berättar han om beslutet som splittrar honom från sonen och flickvännen Anna.

Artisten Danny Saucedo, 38, träffade kärleken i modellen Anna Eriksson, 28, 2019 och har sedan dess varit ett par. Sommaren 2023 meddelade paret att de väntade tillökning och i december samma år välkomnade de en son, som fick namnet Nahuel

Det ovanliga namnvalet var inte helt givet för Danny och Anna. Faktum är att de hade siktet inställt på namnet Joshia under graviditeten, men när sonen sedan föddes kändes det inte alls rätt. 

– Då hade vi ett namn ganska länge och sen när han kom ut så bara ”men det här är ju ingen Joshia”, sa Danny i P4 Extra Gästen.

Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola

Danny om pappalivet 

Att bli pappa har förändrats Dannys syn på livet fullständigt och i och med sonens födsel har han fått andra prioriteringar. I en intervju med Expressen har Danny tidigare berättat om sitt nya pappaliv. 

– Det är bisarrt att nu finns jag, fast halvt utanför min kropp och jag är extremt sårbar. Jag är sårbar för att han finns. Jag kan inte bli påkörd nu, det går inte, för det kommer påverka honom, säger Danny till tidningen och fortsätter: 

– När jag kollar in i hans ögon får jag höjdskräck, det är skitcoolt. Alla som är föräldrar vet säkert om det här, men för de som inte vet, det är jävligt mäktigt att bli farsa. Och skitjobbigt också. 

Relationen till flickvännen efter sonens ankomst

Nahuels ankomst fick Danny att se på livet helt annorlunda, och inte minst relationen med Anna. 

– För att finnas där för Anna på rätt sätt måste jag lägga om min tid, jag kan liksom inte bara säga ”Ah, men jag stannar några timmar till i studion”, utan jag stämplar ut 17.00. Jag kommer hem och lagar mat och ser till att vara där. Jag vill inte missa massa tid med honom, förklarade Danny till Expressen. 

Vidare berättade han hur paret håller liv i relationen: 

– Just nu är det nog bara att se till varandras behov. Det är så klart att det som var vi får ligga lite på paus, det är han som är fokus, och så får man då och då checka in med varandra.

Danny och Anna välkomnade sin första son i slutet på 2023. Foto: Christine Olsson/TT

Splittras från familjen 

Under höstren 2024 är det dags för Danny att ge sig ut i landet på en akustisk Sverigeturné, något han ser fram emot. Till Aftonbladet berättar han om känslorna: 

– Det ska bli skitkul. Musiken sitter, men själva inramningen är ganska lös. Och det är jag inte van vid.

– Jag har alltid varit så uppstyrd innan. Det har varit minutiöst planerat. Det är konfetti, det är laser, det är skärmar och dansare, det är extra allt. Jag tycker det är jättekul att det skapas sådant för en publik, men jag vet också att jag trivs i det mindre och i det nära. Det är kul att samtala med publiken och jag vill bjuda in dem mer.

Men turnén innebär också att Danny tvingas vara ifrån sin familj under en längre tid. 

– Till skillnad från många andra farsor har jag kunnat vara supernärvarande i nio månader nu, så det kommer vara en ganska stor skillnad från det till att vara borta tre-fyra dagar i veckan, säger han till tidningen. 

Artisten har inte riktigt landet i att vara från sonen ännu, men han inser att han kommer sakna sin familj väldigt mycket. 

– Jag har ju inte riktigt känt av det än, men jag förstår ju att det kommer vara en jävla skillnad.

– Men vi får facetimea mycket.

stats