Har du och din kompis gått skilda vägar efter ett bråk? Så hanterar du ert break up

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash - Foto: Bild: Unsplash
Dela på Pinterest
Bråk och svek är vanliga anledningar till att vänskaper tar slut. Så här gör du för att gå vidare efter att ha gjort slut med en kompis.

1. Finns det en så finns det flera
Det kan kännas hopplöst att hitta äkta vänner efter att ha blivit sviken av en kompis du litat på. Men tro oss, världen är full av bra kompisar. Ge inte upp hoppet om att hitta äkta vänskap igen!

2. Stressa inte för att återuppta er vänskap
Tänk över saken en extra gång, vad ledde egentligen till att ni blev ovänner? Är detta verkligen en person du vill vara kompis med? Häng inte ihop för gamla tiders skull, testa att umgås med nya kompisar!

3. Berätta för era gemensamma vänner
Säg som det är och var öppen med att ni inte är vänner längre. På så sätt slipper du pinsamma luncher då er gemensamma vän bjudit dit er båda.

Läs mer: 7 tecken på att det är dags att göra slut med din bästis

4. Men passa dig för att dra in era gemensamma vänner i bråket
Det värsta du kan göra är att snacka skit om den andra inför resten av ert tjejgäng. Du sätter dem i en konstig sits och att hänga med dig kommer snarare bli mer jobbigt än roligt. Om du tvingar dem att välja mellan er så är risken stor att de inte väljer dig.

5. Undvik drama
Se till att du har en plan om ni ska på samma fest eller middag. Ha en vän vid din sida som kan rädda upp stela situationer och viktigast av allt: undvik drama. Hälsa artigt på din gamla kompis och gå därifrån. Att försöka lösa bråk på fest slutar sällan bra...

6. Prata ut
Prata med någon utomstående om hur du känner och vad som har hänt. Var inte rädd för att gå utanför dina känslor och försöka förstå hur din kompis känner. Kanske har du själv bidragit till en del av problemet i er vänskap.

Läs mer: Gör din vän det här? Då är det dags att säga hejdå

7. Ligg lågt på sociala medier
Att ta bort alla bilder på er ifrån ditt Instagramflöde och byta profilbilden på er två till en selfie bara för att göra ett statement är ingen bra idé. Att göra detta eller avfölja din ex-kompis kan strö mer salt i såren hos er båda och göra det omöjligt att en lappa ihop vänskapen en vacker dag framöver.

8. Fortsätt leva livet!
Låt inte alla superroliga planer ni hade ihop gå till spillo. Hitta en ny kompis att göra allt roligt med. Pausa inte ditt liv bara för att en vänskap tar slut.

Kanske är du osäker på om du verkligen vill avsluta vänskapen med din kompis? Testa dig här om det är dags att göra slut med din kompis!

Läs mer: 10 saker du och din bff gått igenom (som gjort er oskiljaktiga)

Bildkälla: Giphy

Gilla Modette på Facebook!