Har ni ett sunt förhållande? Här är 9 tecken

relation, förhållande, par
Lever du i ett sunt förhållande? - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Stämmer listan in på dig och din partner? Bra! Då har ni förmodligen ett hälsosamt förhållande!

1. Ni har mycket gemensamt och delar samma mål

Med att ha mycket gemensamt menar vi inte att ni båda vill kolla igenom alla säsonger av Game of Thrones eller att ni gillar samma typ av mat, utan att ni delar samma mål och drömmar. Att ni båda två vill resa jorden runt, bo i en annan stad eller skaffa en familj (eller inte skaffa familj). Man kan alltid köpa en till TV om ni inte gillar samma TV-program, men att skaffa en hemlig familj är inte lika enkelt...

2. Hen förstår vad du vill ha och när

Det spelar ingen roll om hen är världens snällaste och mest omtänksamma om hen inte vet när hen ska vara det. Det är viktigt att din partner förstår och vet när du behöver vara ensam, när du behöver en kram eller bara någon att prata med.

3. Ni har överlevt svåra tider tillsammans

Ni har gått igenom några av livets svåraste stunder ihop, och klarat er igenom det tillsammans. Ni är stabila i er relation, även på era värsta dagar.

4. Förhållandet kretsar inte bara kring sex

Det spelar ingen roll om ert sexliv är rykande hett om er kemi utanför sovrummet inte stämmer överens. Är hen ingen person du klickar bra med kommer det inte hålla. Ett sunt förhållande kretsar inte kring bråk och försoningssex. Men vi ska inte utesluta det, sex är ju trots allt en viktig del av förhållandet!

5. Ni bråkar, men blir alltid sams

Ni kan bråka och säga ifrån när den andra sagt något som upprör eller sårar utan att vara långsinta. Ni kan lätta på hjärtat, muttra lite till varandra och sedan bli sams igen.

6. Ni lär av varandra

Ni uppmanar varandra att anta nya utmaningar och att fortsätta kämpa mot högre mål. Ni inspireras och lär av varandra. Ert förhållande må vara bekvämt, men aldrig tråkigt.

7. Ni behöver inte göra saker när ni är med varandra

Du vet att ert förhållande är bra när ni kan sitta bredvid varandra och njuta av tillvaron utan att ens behöva prata.

8. Ni kan berätta allt för varandra

Ni har inga jobbiga hemligheter som tynger. Istället kan ni berätta allt för varandra, utan att ni dömer eller ändrar uppfattning om varandra.

9. Ni litar på varandra

Tillit är grunden till ett stabilt förhållande, och den tryggheten du känner i detta förhållandet liknar ingenting du tidigare upplevt. 


Det är just nu babyboom i kändisvärlden! I videon listar vi några stora profiler som är gravida eller nyligen har fått tillökning i familjen. 

Mer: 

6 varningstecken att hålla koll på när du nätdejtar (för att undvika douchebags)