11 tjejer berättar: Så är det att vänta med sex till efter bröllopet

Tjejer berättar hur det var att vänta med sex efter äktenskapet. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Romantiskt, sorgligt, spännande och hemskt. Här är tjejers personliga berättelser om hur det är att vänta med sex till efter bröllopet.

"Jag kände inget behov av att ha sex innan. Och jag har alltid sagt att min oskuld är dyrbar och den vill jag ge till personen som jag ska leva med i 1000 år.

Vi förlovade oss och gifte oss två år senare. För mig var det viktigt att vänta! Jag ville se om han kunde acceptera att jag ville vänta. Sen på bröllopet så hade vi sex och det kändes vackert. Det var väldigt romantiskt. För vissa är oskulden inget, men för MIG betyder det mycket."


"Jag var tillsammans med min man i 11 år. Vi gifte oss nu i somras och vi längtade sååå mycket efter varandra men båda två visste att vi inte ville ha sex innan giftermålet på grund av religiösa skäl. Sen har jag alltid varit en sån som vill ha en riktig bröllopsnatt.

Vi pratade mycket om hur allt skulle gå till och att det inte behövde ske just den natten. Jag ska inte spela cool och säga att jag inte var nervös, för det var jag. Men min man var så ödmjuk mot mig så jag kunde slappna av efter ett tag. Det gjorde ont i början men sen var det helt underbart.

Jag har bara gott att säga om att vänta. Jag tror det viktiga är att prata med sin partner om det innan, det hjälper mycket."

Foto: Unsplash

"Jag är tacksam för att jag valde att spara min oskuld. Jag vill inte att varje kille som jag har varit tillsammans med eller varit på g med ska ha varit i mig. Det är inget fint för mig. Det har ingenting med min religion att göra, då vi är i en kultur där i bestämmer själva över våra egna kroppar.

Jag har vänner som ångrat killar de legat med. De gjorde det bara för att höja antalet att skryta med. Jag vet inte vad det roliga är, jag vill uppleva kärlek med en kille. Jag är inte ute efter killars kön, utan hjärtat. Det har jag fått av min och jag ser fram emot ett liv som gifta."


"Vi har varit tillsammans i sex år och det är riktigt svårt att inte ha sex. Jag är oskuld men inte han, och vi har inte sex för att jag inte vill, utan på grund av vår religion. Jag är riktigt nervös för att våra föräldrar förväntar sig att se blod på lakanet och jag vet att vissa tjejer inte blöder första gången."


"Vi båda är oskuld. Jag måste erkänna att det inte är lätt alls, vi har gjort allt förutom så kallat 'sex'. Vet att det är dubbelmoraliskt. Men det är så vi har det. Varför vi väntar med det är för att han vill spara den till bröllopsnatten, eftersom han tycker det är så pass speciellt och inte vill att vi ska förlora våran oskuld 'bara så'. Det har ingenting med religion att göra som många tror."

Foto: Unsplash

"Jag blev bortgift som 17-åring. De skickade en bild på mig och sonens mamma sa ja. Han var då 20 och jag var 16. Vi träffades en gång och sedan blev vi trolovade, efter en månad blev vi förlovade, ett halvår senare kom bröllopet. Efter en månad blev jag gravid. 

Jag hade problem i en månad med blödningar varje gång vi hade samlag. Han var inte den bästa. Han var inte försiktig om man säger så. Jag var blyg av mig men han kunde inte förstå det, han jämförde mig med sina ex. 

Jag visste inte vad orgasm var i nästan 7-8 år av vårt äktenskap. Och när jag väl kände det så förstod jag inte vad om hände. Jag kunde inte fråga min mamma om något sånt, det enda hon brydde sig om var att blodet skulle synas på lakanet första natten. Hon skulle bjuda hem sina vänninor och visa upp det, och visa att deras heder inte var förstörd. Nu, flera år senare, vet jag att mödomshinnan inte finns."


"I och med att jag var oskuld så kände jag inget sug att ha sex. Men hade hånglat och så, men ville ha kvar min oskuld till den person som skulle bli min man. Min man var förståndig och pressade inte mig utan sa att vi tar det när jag är redo. Det kändes tryggt och skönt att veta det. Han sa 'Så länge jag har dig som min flickvän och blivande fru så väntar jag.

Vi var förlovade i tre år och sedan gifte vi oss. Första natten var jag nervös och han märkte det. Han kysste mig och sa att vi kunde vänta tills jag var redo. Så morgonen efter tog jag initiativet. Han var försiktig och lugn och han såg till att jag blev våt innan han tryckte in den och viskade att jag skulle slappna av. Det var skönt men gjorde också ont, men inte av smärta utan nervositet. Ju mer jag slappnade av desto skönare blev det."

Foto: Unsplash

"Det var värt att vänta enligt mig. Jag ville att det skulle vara speciellt. Det var lite svårt för mig i början men jag vande mig. Jag väntade dels för att det är en del av min religion och dels för att jag är den typen av person som inte vill att killar ska utnyttja mig på den delen.

Jag ville dela det med mannen jag kommer leva med hela livet. Jag var oskuld men han var inte det. Att vänta kändes speciellt. Jag var dödsnervös men han fick mig att känna mig trygg."


"Jag har växt upp i en kultur där man inte har sex före äktenskap. Tänk att kunna ge ditt livs kärlek något du inte kan ge någon annan, att ingen annan har rört dig innan. När vi var själva så blev det några kyssar och det pirrade i hela kroppen, kan inte säga att man inte ville gå längre flera gånger men fick hålla tillbaka för jag hade bestämt mig att vänta. 

När vi gifte oss så var vi så utmattade på bröllopsnatten och jag var så nervös så det var så mycket känslor att det gick inte. Så dagen efter gick det. Det gjorde ont men han var jätteförsiktig. Det kändes bra fast än det gjorde ont och det var en sjuk känsla att vi gav så mycket kärlek till varandra. På vår smekmånad gjorde vi det 3-4 gånger om dagen."


"Sex är så intimt och fint, och anledningen till varför alla människor ens existerar. Det är bland det finaste man kan dela med personen man älskar, så hur kan det vara betydelselöst och utan värde?

Jag är muslim och väntar med sex till äktenskapet, inte enbart för det är min religion utan just min personliga övertygelse att vänta."


"Jag kommer från Turkiet. Vår kultur och tradition säger att kvinnan måste vänta till giftermål. Men numera följer ingen dessa traditioner. Min man bryr sig inte om jag är oskuld eller inte, han var inte oskuld när vi gifte oss. Vi fick röra varandra på andra sätt innan men det var inte så farligt, våra underkläder var på.

När det var dags att göra det var jag jättenervös. Det gjorde så himla ont och jag vågade inte försöka. Min man försökte lugna mig och röra mig på andra sätt tills jag kände mig redo. Två månader efter bröllopet var jag redo och tänkte 'oh gud vad har jag missat!'."


Vill du läsa mer om det här ämnet? Kolla in här när tjejer berättar om hur de blev av med oskulden.

Bildkälla Instagram

Gilla Modette på Facebook!