Här är vanligaste anledningen till att förhållanden tar slut – enligt tjejer

De vanligaste orsakerna till att förhållanden tar slut enligt killar. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Tjejernas svar är vidriga, sorgliga och riktigt skrämmande. Nu visar en ny undersökning varför förhållandena tar slut.

Vad är egentligen den vanligaste anledningen till att förhållanden tar slut? Vi valde att göra en undersökning på en stor tjejgrupp på Facebook – där över 300 tjejer svarade på frågan "Varför tog det slut mellan dig och ditt ex?". Resultaten är skrämmande och visar en verklighet som tyvärr många blundar för.

En naturlig anledning borde vara att någon tappat känslor för sin partner. Trots det var det bara 10 % av tjejerna som påstod att förlorade känslor var anledningen.

Otrohet är en av de vanligaste orsakerna till att förhållanden tar slut

Den vanligaste anledningen till att förhållanden tar slut, tro det eller ej, otrohet. Hela 23 % av tjejerna svarar att deras förhållande tog slut på grund av otrohet – antingen att hon var otrogen eller hennes partner.

– Han var otrogen när jag var höggravid med våran son, säger en tjej i undersökningen.


Den näst vanliga anledningen till att förhållandet tar slut är psykisk misshandel. 17 % av tjejerna svarar att det tagit slut på grund av att deras partner var för kontrollerande, manipulativ och tryckt ner henne och hennes självförtroende – alltså det som kallas för psykisk misshandel.

– Det tråkiga är att såna killar alltid ser till att det ser bra ut utåt och är bra på att skuldbelägga tjejen, förklarar en tjej.

Svartsjuka var också ett vanligt problem, 9 % svarade att deras förhållande tog slut på grund av att någon av parterna var för svartsjuk.

– Jag fick inte ha kontakt med någon. Inte ens tjejkompisar. Fick inte träffa någon, säger en tjej.

Men det är tyvärr inte bara psykisk misshandel som är ett problem i ett förhållande. Hela 8 % svarar att förhållandet tog slut på grund av fysisk misshandel – alltså att de blivit misshandlade av sin partner.

Ja. Det är helt sant. Tyvärr.

Andra anledningar var psykisk ohälsa, som 9 % svarade, och 2 % svarade att anledningen var att hon blev gravid. Övriga 23 % svar var allt från distansförhållande till kommunikation.

De vanligaste orsakerna till att förhållandena tar slut är hjärtskärande.

Otrohet är det vanligaste alltså, och här kan du läsa om varför tjejer var otrogna mot sina partners.

Gilla Modette på Facebook!