5 vänner du borde dumpa på direkten – för ditt eget bästa

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Det finns vissa personer i vårt liv som vi inte vet om de är bra för oss eller inte. Nedan har vi listat de vänner som du borde dumpa, NU.

1. Energitjuven

Allt är bara negativt hela tiden du försöker peppa din kompis men får absolut ingenting tillbaka.
Är du alltid helt slut och känner dig nere efter att du har varit med din vän? Ja då kanske du borde se över ifall du skulle klara dig bättre utan hen istället.

2. Den avundsjuka

Den här personen kan aldrig vara glad över dina framsteg. Det finns alltid någonting som du kunde ha gjort bättre och ingenting duger.

Får du en löneförhöjning svarar personen något i stil med "va? inte mer?" och fick du ett bättre betyg på din uppsats en hen så bryter helvetet lös.

Varför skulle du vilja vara vän med någon som inte kan glädjas åt dina framsteg? DUMPA. 

3. Den som trycker ner andra för att höja sig själv

Alla har vi haft någon i vårt liv som alltid trycker ner andra för att höja sig själv. Detta har alltid klassats som ett tecken på osäkerhet men det gör inte att det är okej för det. Låt aldrig någon trycka ner dig och inte minst en person som du kallar för din kompis.

4. Skämtar på din bekostnad

Det är kul med skämt men skämt som alltid går ut över dig är inte kul. Det är inte kul att hela tiden får höra om de gångerna du gjorde bort dig eller att alltid snubbla för att hen fäller krokben på dig för att själv ha något att skratta åt.

Bli inte gängets clown bara för att någon annan har gjort dig till det. Säg emot och visa att det minsann inte är okej att din kompis gör så mot dig. 

5. Uppmärksamhets sökaren

Så fort uppmärksamheten riktas mot dig så gör hen något extremt för att få tillbaka den direkt. Berättar du en historia så avbryter personen oftast med "förlåt nu avbryter jag dig, men jag måste bara berätta det här som också hände mig".

Herregud... Kan du för en sekund fokusera på någon annan än dig själv. Lägg ner.

Mer:

Säger din pojkvän det här då borde du dumpa honom direkt

10 tecken på att du har en dålig kompis

Gilla Modette på Facebook