Det här vill jag säga till dig som leker med andras känslor

Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
KRÖNIKA: Modettes Rebecka Gustavsson skriver om hur det finns vissa personer som tror att de kan leka med andras känslor utan konsekvenser.

Du pendlar mellan lyckan som uppstår när hen hör av sig och den enorma sorgen när du ser hen gå hem med någon annan.

Personen du är kär i är förmodligen inte kär i dig tillbaka. Hen leker bara med dina känslor.

Du är medveten om det men ändå fortsätter du, för personen i fråga ger dig precis den uppmärksamheten som krävs för att du ska stanna kvar. Hen håller dig på exakt rätt avstånd för att du ska tro att kanske, kanske kommer det bli ni två tillslut.

Det är alldeles för många gånger som jag har sett folk som jag älskar bli sårade av någon som leker med deras känslor och för många gånger som de jag känner faktiskt har varit de människorna som sårar andra.

Så jag har bara en fråga till dig som tycker att det är okej att spela på andras känslor för att själv må bättre. Är det verkligen värt det?

Vill du verkligen vara anledningen till att någon annans hjärta går i tusen bitar. För även fast du går vidare och skämtar om detta med dina kompisar så kommer den personen fortfarande att älska dig med alla dessa tusen bitar.

Så, tänk efter en extra gång, var försiktig. Om du märker att en person får känslor för dig eller om hen till och med berättar det för dig. Ta dig i kragen, gör det rätta och sätt ett stopp för er relation om du inte känner detsamma.

För vad får dig att tro att du är mer värd än någon annan? För det är väl så du tänker när du sårar andra gång på gång, att dina känslor är mer värda än någon annans?

Snälla du, lek inte med andras känslor. Säg nej om du märker att du sårar den andre parten. För hur kan du vara så självisk att du utnyttjar en annan persons känslor bara för att du själv vill ha lite uppmärksamhet, för att du själv ska må lite bättre?

Till alla er därute, oavsett vem du är, snälla sluta såra andra människor med flit.
För man leker inte med andras känslor, det är ett spel som ingen någonsin kommer vinna.

Mer:

6 personer du garanterat träffar på efter en break up

Så går du vidare när du blivit dumpad (och blir på topp)

Gilla Modette på Facebook

Om skribenten: Rebecka Gustavsson är praktikant på Modette.

Läs fler av hennes krönikor här.