4 gånger det är okej att förlåta otrohet – trots sveket

Skulle du förlåta otrohet? - Foto: HBO/ Sex and the city
Dela på Pinterest
Det finns inga regler för att du ska lämna, gråta, skrika, förlåta, gå vidare, ta tillbaka eller hämnas. Alla reagerar olika.

1. När ert förhållande inte varit speciellt bra – och ni båda svikit varandra

Otrohet kan ibland handla om att förhållandet helt enkelt är påväg att dö ut. Det är sorgligt men sant, att vara med någon annan kan tyckas kännas ganska lätt då – eftersom hen inte har något att förlora på det, förutom ett förhållande som inte är speciellt bra. Har ni båda två svikit varandra och känt att ni faktiskt inte kämpat för ert förhållande – då kanske det är värt att förlora och ta nya tag i er kärlek.

2. Om du känner att du kan förlåta – och gå vidare

Otrohet är ett otroligt svek, förmodligen det värsta sveket du kan uppleva från din partner. Men känner du att du kan förlåta din partner, trots det sveket, så är det okej att göra det.

3. Om din partner verkligen ångrar sig – och du köper det

Ja. Otrohet är inget misstag men en person som varit otrogen kan ångra sig, på riktigt. Köper du den ångern? Då kanske du ska förlåta.

4. Om du inte mår dåligt över det

Det här är såklart det viktigaste. Mår du inte dåligt över att din partner varit otrogen och känner att du kan förlåta, acceptera, gå vidare och lita på din partner? Ja, då kan du faktiskt göra det. Det finns inga regler att du måste göra slut med din partner för hen har varit otrogen – men inte heller regler för att du ska förlåta. Gör det du mår bra av, i alla lägen.

Mer:

Tjejer berättar: Därför var jag otrogen mot min partner

Otrohet kan aldrig vara ett misstag – du gör alltid ett aktivt val

Gilla Modette på Facebook!