5 tecken på att du borde göra slut – trots att du älskar din partner

Street style
Gör din partner det här? Då kanske ni borde göra slut. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Kärlek är ibland det finaste som finns, men ibland också det jobbigaste som finns... Att älska sin partner till månen och tillbaka är tyvärr ibland inte tillräckligt. Här är tecken på att ni borde göra slut.

Dags att göra slut?

Hur vet man när det är dags att göra slut med sin partner? Har du gått och tänkt på det länge och hur du än försöker tränga bort det så dyker tankarna upp? Då är det troligen något du funderar mycket över – och det kanske är dags att ta tag i problemet. 

Skjuter du på det för att du verkligen älskar din partner? Det är vanligt. Men för att en relation ska fungera måste den vara ömsesidig och båda parterna måste vara engagerade. Känner du igen dig i dessa fem punkter? Då ringer varningsklockorna.

1. Din partner sviker dig gång på gång

Går du ständigt runt med en klump i magen och oroar dig för att din partner ska svika dig, igen? Då är det något som inte är bra i förhållandet. En partner som sviker dig gång på gång är ingen bra partner, oavsett hur kär du är. 

2. Din partner visar inte samma känslor

Älskar du din partner till månen och tillbaka och känner att du skulle göra allt för hen? Underbart. Men känner du att din partner inte gör detsamma? Då förtjänar du faktiskt någon annan, som älskar dig precis lika mycket som du älskar hen.

3. Du blir alltid besviken 

Går du runt och tänker "den här gången kommer det bli bra" när ni ska göra något tillsammans? Eller går du och väntar på små överraskningar, bra sex, kärleksförklaringar eller roliga dejter – men du lyckas alltid bli besviken? Ja, då kan det faktiskt vara så att din partner inte är lika engagerad i ert förhållande som du själv. 

4. Du tänker "önskar att jag inte hade känslor"

Vi alla har väl varit där någon gång. Vi har önskat att vi kunde radera våra känslor och gå vidare från någon som vi innerst inne vet inte är bra för oss. Om du känner så här med din partner – då är det dags att göra slut och påbörja en process att komma över hen, på riktigt. 

5. Du mår inte bra

Att älska någon är ibland det finaste som finns, men vissa gånger även det jobbigaste som finns. Om du inte mår bra i ditt förhållande men inte vill lämna för att du är för kär, så borde du faktiskt försöka lyssna på din hjärna istället för hjärta. Du kommer hitta en ny kärlek som kommer få dig att må precis som du förtjänar – alltså helt magiskt bra. 

Är du osäker på om ni är i ett bra förhållande? Här listar psykologen fem beteenden som är riktigt dåliga för er relation. Se i videon.

Mer:

5 enkla vanor par med bra sexliv har i sitt förhållande