8 saker som räknas som mikrootrohet

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Var går egentligen gränsen för otrohet? Det är såklart olika för alla. Men det finns ett begrepp som kallas för "micro cheating" – och tyvärr finns det nog många som är drabbade.

Var gränsen går för otrohet är olika för oss alla – vissa tycker det räcker med en kyss och andra tycker det ska krävas en hel relation för att det ska klassas som just otrohet.

Men, just nu finns det ett annat begrepp som folk snackar om, och det är "micro cheating", skriver Elle.se.

Det handlar alltså om små saker din partner gör i er relation – som betyder att hen söker bekräftelse hos någon annan. Micro cheating märks alltså kanske inte på ytan och i första taget, utan är något underliggande i förhållandet.

Här är åtta sätt man kan vara mikrootrogen på:

1. Din partner söker bekräftelse från någon annan hen är attraherad av.

2. Din partner "glömmer" nämna att hen är i ett förhållande, för att hen vill upplevas som singel.

3. Din partner känner en dragningskraft till en annan person och kollar alla bilder hen lägger upp på sociala medier.

4. Din partner säger till andra att ert förhållande inte är speciellt seriöst.

5. Din partner kontaktar sitt ex när hen fyller år eller andra viktiga dagar, bara för att säga att hen tänker på personen.

6. Din partner skriver onödiga meddelanden till andra hen är attraherad av bara för att få bekräftelse. Exempelvis "kul att ses igår".

7. När din partner pratar med någon hen är attraherad av så säger din partner att ert förhållande är på väg att ta slut – trots att så inte är fallet.

8. Din partner dagdrömmer om en annan person.


Har du någon gång drömt om att din partner är otrogen? Det är du inte ensam om. Se i klippet nedan vad anledningen till det är:

Läs mer:

5 saker du gör som kommer få din partner att tro att du är otrogen