Hände det här dig under påsk borde du sluta dricka

Är det dags att sluta dricka alkohol?
Är det dags att sluta dricka alkohol? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Påsk är en högtid då man träffar familj eller vänner och det är inte helt osannolikt att alkohol är med i bilden. Om det här stämmer in på din gårdag så borde du se över ditt drickande!

1. Din samtalslista är galet lång – och fylld av samtal du ångrar

Om du råkat ringa ditt ex 47 gånger trots att du lovat dig själv att hålla dig borta från det eller andra jobbiga samtal som i nyktert tillstånd får dig att må dåligt så borde du tänka över ditt drickande. Varför tar du beslut du egentligen inte vill ta efter att du druckit?

Läs också: Alkohol i kroppen – experten svarar på de mest googlade frågorna

2. Du vaknar upp på en plats som du inte minns hur du kom till

Om du vaknar upp på en plats du inte känner till, eller med en person du inte känner så finns det en stor risk att ditt drickande utsätter dig för fara. Då borde du verkligen ta en funderare på hur du konsumerar alkohol.

3. Du får ångest när du tänker tillbaka på gårdagen

Det som i folkmun kallas "bakfylleångest" kan vara en orsak till att dra ner på drickandet. Att må dåligt dagen efter, oavsett om du egentligen inte gjort något dumt eller pinsamt är inte värt det.

4. Du tappade bort saker

Ett tecken på ohälsosamt drickande är att du vaknar upp utan plånbok, väska, mobil eller andra värdesaker som du egentligen är rädd om.

5. Du sviker människor du älskar

Har alkoholen en tendens till att få dig att se förbi de människor som du egentligen älskar, för något du vill ha där och då? Om din valborgsmässoafton slutade i tårar och svikna hjärtan av något som alkoholen fick dig att göra så borde du överväga att sluta dricka.

Mer:

Svar på dina frågor om psykisk ohälsa – innan du söker hjälp