Så får du tillbaka förtroendet – efter otrohet

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att hitta tillbaka till varandra efter otrohet är inte det lättaste. Men om ni älskar varandra så är det värt att kämpa för och det finns vissa saker du kan försöka tänka lite extra på om ni ska försöka igen.

1. Prata om era upplevelser och förväntningar

Berätta för varandra om hur ni upplevt situationen och var tydliga med hur ni känner. Det är viktigt att ni båda får sitt sagt och lyssnar på varandra. Förklara även vilka förväntningar ni har på varandra. Vilka förändringar förväntar ni er ska ske i er relation? Åter igen, var tydliga och förvänta er inte att något ska ändra sig om ni inte ber om det.

2. Sök efter lösningar istället för konflikter

Om du blivit sviken av din partner så kan det vara lätt att leta efter saker att bråka om. Försök sätta känslorna åt sidan om ni stöter på ett problem och se efter hur ni ska lösa det istället för att bråka om saker som hänt tidigare i det förflutna. Annars kommer det bli svårt att gå vidare.

3. Sätt inte gränser för att straffa din partner

Det är lätt att man sätter onödiga gränser eller regler för att straffa sin partner. Försök att undvika att begränsa varandra och åter igen, hitta lösningar.

4. Utnyttja inte det emotionella övertaget

Om du blivit sårad och din partner har dåligt samvete så är det vanligt att den ena i relationen får den andra lindad runt sitt lillfinger. Spela inte på din partners känslor om du planerar på att gå vidare i er relation. Det kommer inte gynna er i längden.

5. Det är okej att inte glömma men du måste förlåta

Om ni ska leva vidare som ett par så måste du förlåta din partner. Du behöver inte glömma att det har hänt, men för att gå vidare så måste du kunna förlåta.

Mer:

Så visste vi att vi hade träffat vår soulmate – berättat av tjejer

8 enkla saker som stärker ditt förhållande