Det här ska du tänka på om du lätt får sår i underlivet efter sex

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Många tjejer besväras av irritation, ömhet och små sår som svider och känns obehagligt efter sex. Det kan bero på flera olika saker och vi har frågat tjejerna från "Alla våra ligg" om hur man ska tänka och göra om det händer en ofta.

Flera tjejer upplever att de lätt får små sår eller att underlivet blir irriterat efter sex. Det kan exempelvis svida, ge en klåda och göra det svårt för att ha sex.

Många gånger handlar det om att man inte är tillräckligt våt och det kan bero på olika saker så som ett för kort förspel eller torra slemhinnor. Vi har pratat med Amanda Colldén och Anna Dahlbäck från podden "Alla våra ligg" och bett om deras bästa tips och råd om det här problemet uppstår.

– Jag skulle nog säga att man ska ta det väldigt, väldigt, mycket mer långsamt. Jag tror många skippar förspel och tycker det är en trist inledning på sex med penetration och bara förväntar sig att man ska vara våt, säger Anna Dahlbäck till Modette.

Bildkälla: Instagram/Allavåraligg

Men vissa har svårt att bli våta på naturlig väg, oavsett hur upphetsade de är. Och för de personerna så har Amanda några råd och tips på hur man ska gå tillväga för att ha sex utan att behöva besväras av irritation i underlivet. Om det här är ett återkommande problem för dig så borde du kolla in Amandas svar i spelaren ovan.

Har du svåra problem med det här och varken förspel, glidmedel eller andra hjälpmedel fungerar så bör du uppsöka vård och prata med en läkare eller gynekolog.

Vi passade även på att fråga Anna och Amanda om vad man ska göra om ens partner tycker att man har för lite sex i sitt förhållande. Se vad de svarade i videon nedan.

Bildkälla: Shuttershock

Mer:

Min partner tycker att vi har för lite sex – vad ska jag göra?

Åtta enkla saker som stärker ditt förhållande