"Jag har tappat all min sexlust – hur får jag den tillbaka?"

- Foto: Bildkälla: Shuttershock
Dela på Pinterest
Att folk tappar sexlusten är vanligare än vad man kan tro. Det behöver varken vara fel på din relation eller dig, utan ibland finns den bara inte där. Men det finns några saker du kan göra för att locka fram den igen.

Om sexlusten försvinner så måste man i många fall anstränga sig för att få den tillbaka. Det är inte självklart att man alltid vaknar upp superkåt och sugen på sin partner i alla lägen. Utan de flesta behöver faktiskt jobba för att hålla passionen uppe i en relation.

Det finns många orsaker till att ens sexlust kan försvinna. Sex är inte ett måste i en relation, utan något man gör ihop för att man har lust. Bokstavligt talat.

Men lusten kan komma och gå och då, och när den försvinner så måste man oftast jobba aktivt för att få den tillbaka. Vi har pratat med Amanda Colldén och Anna Dahlbäck från podden "Alla våra ligg" som tar upp frågor kring sex och relationer om hur man kan göra för att väcka liv i sexlusten.

Bildkälla: Shuttershock

– Om man har bristande sexlust, kan man också kanske försöka komma ihåg att så kan det ju va i perioder. Jag har själv skitsvårt att acceptera det och blir svinstressad efter bara tre dagar. Men när det gäller andra så tänker jag, men vad fan, låt det gå en månad eller två. Det kan ju vara så, säger Amanda till Modette.

Anna ger även sina bästa tips på hur man kan bygga upp sexlusten efter ett långt uppehåll utan sex. Se hennes bästa råd i videon ovan.

En annan fråga i en relation som kan bli ett problem är om ens partner tycker att man har sex för sällan. Vi passade på att fråga Amanda och Anna om hur man ska tänka där, se hur de svarade i videon nedan.

Mer:

Min partner tycker att vi har för lite sex – vad ska jag göra?

Åtta enkla saker som stärker ditt förhållande