Här är de bästa öppningsfraserna om du vill inleda en konversation

Så tar du första steget
Så inleder du en konversation med personen du vill ragga på - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du ta första steget och börja flirta med den där sötnosen du spanat in sedan länge? Då vet vi hur du ska inleda konversationen.

Att ta första steget när det gäller dejting är inte det lättaste alla gånger. Alla som någon gång hängt på en dejtingapp vet att det kan vara riktigt svårt att starta en konversation – och att en dålig öppningsfras kan sabba allting.

I verkliga livet kan det vara lite lättare då kroppsspråket och omgivningen hjälper en på traven, men bakom en dator eller mobilskärm är det desto svårare.

Enligt en ny undersökning av dejtingappen Happn så finns det vissa öppningsfraser som är vanligare än andra när det gäller svenska singlar.

Bildkälla: Unsplash

De allra flesta singlar börjar bara med ett vanligt "hej". Men efter den traditionella standardhälsningen så är det en annan öppningsfras som sticker ut och är vanlig – nämligen att kommentera personens profilbild. Därefter är det folk som drar ett skämt eller ger en komplimang.

Bildkälla: Unsplash

Enligt undersökningen så går raggningsrepliker inte riktigt hem, då bara en av tjugo använder sig av det för att få någon på kroken. Men, ett alternativ till raggningsrepliker är att skriva något otippat och oväntat. 

I undersökningen fick användarna lista flera tips på just öppningsfraser, och resultatet blev minst sagt varierat. Se listan nedan och inspireras! 

1. "Vilken färg har du på strumporna?" 

2. "Gillar du Orup?"

3. "Glad att vi tog steget att gilla varandra. Vad nu?"

4. "Knack, knack!"

5. "Hej Khaleesi!"

6. "Heeeeey heeeey baby, oooh aaah!"

7. "Berätta om din bucket list"

8. "Är du snickare? Vår dejt när nämligen spikad och klar"

9. "Får jag knyta dina skosnören så att du inte faller för någon annan?"

10. "Har du ett plåster? Jag slog knäet när jag föll för dig".

Mer:

Så raggar du upp någon på krogen – utan töntiga raggningsrepliker

Gilla Modette på Facebook!