5 saker som aldrig får hålla dig kvar i ett förhållande

Anledningar till att göra slut
Saker du inte ska stanna kvar i ett förhållande för - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är du inte helt hundra på om du verkligen är kär i din partner? Stannar du kvar bara på grund av de här anledningarna? Ja, då borde du faktiskt ta dig i kragen och göra slut.

1. Boendet

Att bo tillsammans med sin partner är såklart supermysigt, men det ska aldrig vara en orsak till att stanna kvar. Om du tänker att du inte "orkar" göra slut för att ta tag i att flytta, hitta nytt boende och hela den biten – ja, då behöver du verkligen tänka till rejält. 

2. Jobbet

Jobbar ni tillsammans och du tänker att det kan bli stelt att göra slut, då ni behöver träffa varandra varje dag? Sök nytt jobb, eller gör slut ändå. Det är inte schysst mot någon av er att stanna kvar bara på grund av det.

Bildkälla: Unsplash

3. Gemensamma vänner

Att stanna kvar i relation på grund av rädslan att förlora vänner är inte ovanligt. Men i de allra flesta fall så kommer dina vänner finnas kvar ändå. Och gör dem inte det? Nej, då är det inte heller riktiga vänner.

4. Familjen

Älskar din familj din partner? Eller älskar du din partners familj? Att göra slut med person innebär ofta också att göra slut med en hel familj. Det kommer göra ont, men du kommer också komma över det. Låt inte din familj påverka ditt beslut.

Bildkälla: Unsplash

5. Att du tycker synd om din partner

Är du rädd för att din partner ska bli ensam, hjärtekrossad och ledsen? Ja, det blir vi alla som blir dumpade. Men det är inte en orsak till att stanna kvar. Du kanske sårar din partner för stunden men i längden kommer hen må bättre av att hitta någon annan som faktiskt älskar en. 

Mer:

4 tecken på att din partner funderar på att göra slut med dig

Gilla Modette på Facebook!