4 tecken på att du har kommit över ditt ex

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Att komma över ett ex som du delat din vardag med under en längre period är jobbigt. Det gör ont och är smärtsamt men det finns ingen bättre känsla än när du inser att du har kommit över ditt ex.

1. Du är inte längre besatt av vad ditt ex gör 

Ett tecken på att du börjar komma över ditt ex är att du inte tänker på och är besatt av hen hela tiden. I början kanske du tänkte på hen flera gånger i timmen och undrade vem hen var med och vad hen gjorde. Men det är när du kommer på dig själv med att inte ha tänkt på ditt ex på ett tag som du börjar komma över hen. När du slutar kolla dina sociala kanaler för att se om hen har lagt upp något eller när du slutar vänta på ett sms från hen. 

Bildkälla: Unsplash

2. Du börjar återgå till att vara dig själv igen

Efter ett breakup är det vanligt att man mår dåligt och inte är sprudlande och lik sig själv. Men det är när du återgår till att göra det som förr gjorde dig lycklig och glad som du börjar komma över ditt ex. Du börjar gå tillbaka till det livet och de rutiner som du hade innan ditt ex kom in i bilden.

Bildkälla: Unsplash

3. Du börjar få upp ögonen för andra

Att börja dejta någon annan direkt efter att du gjort slut med ditt ex är kanske inte det smartaste du kan göra om du vill komma över hen helt och hållet. Men ett positivt tecken på att du börjar komma över ditt ex är att du kan tänka dig dejta någon annan. Det betyder inte att du endast är attraherad av någon du ser på en dejtingapp eller i stan, utan att du är genuint intresserad av personen i fråga. Den känslan är svår att uppnå om du fortfarande fokuserar på ditt ex. 

Bildkälla: Unsplash

4. Du har dina känslor under kontroll

Ett positivt tecken på att du är över ditt ex är att du inte reagerar emotionellt när du tänker på hen. Du gråter inte längre okontrollerat när du tänker på ditt ex eller ser att hen har publicerat något på sociala medier. Du kanske till och med inser att du inte bryr dig om hen längre.

Läs mer: 

4 tecken på att din partner funderar på att göra slut med dig