Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

14 babyshower-lekar och aktiviteter – här är de bästa tipsen

Lekar och aktiviteter till baby showern, som är riktigt roliga!. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Dags för babyshower? Här är 14 roliga lekar som kommer höja feststämningen och dessutom bjuda på en hel del skratt!

Ska du själv ha en babyshower eller är du en vän som anordnar en fest för någon? Lekar är ett måste för att fira bebisens ankomst, och med dessa lekar kan vi nästan lova att kalaset kommer bli riktigt roligt! Här listar vi tips på 14 lekar.

Lekar och aktiviteter till en babyshower

1. Gissa födelsedatumet

Troligen vet du när BF är, alltså den beräknade födseln, men det är sällan som bebisen kommer ut just precis då. Är det första barnet är det till exempel vanligt att gå över tiden. Uppgiften är att gissa när bebisen kommer födas med ett datum och ett klockslag. Mejla eller meddela den gravida ditt svar och se vem som vinner när barnet är här! 

Vill ni ha något att tävla om? Swisha 20 kronor till en ansvarig i gruppen. Vinnaren som gissade rätt (eller kom närmast) vinner hela potten. Tävlingen behöver givetvis inte handla om pengar, det funkar utmärkt med vad som helst som ni gemensamt kommer på! 


2. Gissa bebisen

Alla som är med på babyshowern tar med bilder på sig själva som bebisar. Uppgiften är att gissa vem som är på kortet! Förutom att ni får se urgulliga bebisbilder får ni en bild av hur alla var som små! 

Psst! Om alla gäster skickar bilderna innan babyshowern har börjat kan man sätta upp bilderna med tillhörande nummer runt om i rummet. När gästerna kommer får de sedan gissa och skriva exempelvis "1. Anna" på ett papper. Gå sedan igenom alla de rätta svaren under kvällen!


3. Med andra ord gravidspecial

Alla får skriva ner ord eller begrepp som handlar om graviditet eller bebisar och barn. Samla lapparna i en skål. Därefter får en person dra en lapp som ska förklara ordet med andra ord. Om det är kejsarsnitt får personen alltså inte säga just det ordet. Om ni vill ha lite spänning, kör på tid!


4. Gissa längden på bebisen

Ja, det är precis som det låter! Det är dags att gissa längden på bebisen vid födseln. 


5. Gissa bebisnamn och kändisar

Förbered frågor som "Vilken kändis har ett barn som heter Blue Ivy?" eller "Vem i rummet skulle aldrig döpa sitt barn till något klassiskt namn?". Den som har flest rätt vinner!


6. Gör bebisens första porträtt

Ta fram pennor och vita papper. Nu är det dags att rita! Rita hur du tror att bebisen kommer se ut, men du måste blunda. Den bästa bilden vinner!


7. Gissa barnmaten

Ta fram barnmatsburkar och låt gästerna eller de olika lagen gissa vad som är i. Ha ögonbindel och låt smak- och luktsinnet komma fram. Den som gissar rätt på flest vinner såklart!


8. Ge bebisnappen

Sätt upp en stor bild eller rita en bebis på ett papper och häng upp på en vägg. Denna lek är precis som "sätt knorren på grisen". Ni ska alltså, med förbundna ögon, rita ut en napp där du tror att bebisens mun är. Närmast munnen kammar hem vinsten. Rita spermien på ägget funkar det också!


9. Gör en kärleksburk

Att bli förälder och ha småbarn kan vara påfrestande och tufft. Låt därför alla gäster skriva ner ett fint minne eller något peppigt på en lapp som sedan läggs ner i en burk eller en låda. Denna ask får den gravida behålla och ta fram vid tillfällen då hon behöver lite extra kärlek!


10. Vad finns i blöjan?

Det här är en klassik babyshower-lek som du säkert har hört talats om. Denna lek passar inte alla, men kan vara rolig! Du behöver några oanvända blöjor och några olika sorters chokladkakor. Sprid ut chokladen i de olika blöjorna, en ny smak i varje ny blöja. Därefter är det upp till gästerna att smaka och gissa vilken chokladsmak som är rätt! 


11. Drick ur nappflaskan

Välj valfri dryck att fylla några nappflaskor med (till exempel vatten, bubbel eller annat gott). Be deltagarna stå på rad och sätt igång. Den som snabbast dricker upp allt i flaskan vinner! Mycket skratt utlovas!


12. Spotta nappen längst 

Kanske passar denna lek bättre att göra utomhus, här ska det nämligen spottas! Gör en markering där ni ska starta. Därefter får varje person spotta med en napp i munnen – så långt som möjligt. Längst bort vinner!


13. Gissa magens storlek

Be deltagarna gissa och skriva ner på papper vad de tror storleken är på den gravidas mage. När alla har gissat mäts magen och en vinnare koras. Tänk på att inte göra denna lek om det är ett känsligt ämne!


14. Vem känner mamman bäst?

Låt den gravida (eller en nära vän) göra frågor som bara handlar om henne. Det kan vara frågor om hur många syskon hon har, vem som var hennes första kärlek eller vad som är det absolut bästa hon vet? Gör tre alternativ på varje fråga och låt gästerna skriva ner och gissa på papper.

 baby shower
Dags att planera inför baby showern! Foto: Unsplash

Funderar du på barnnamn? Då finns det några saker ni borde tänka på innan ni bestämmer er. Se vad i videon nedan.

Mer:

Gravida kändisar som väntar barn 2019