Den här månaden skiljer sig flest svenskar

Den här månaden är det flest par som skiljer sig. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
En kartläggning visar att det finns en särskild månad som flest svenskar väljer att skilja sig på. Så håll hårt i era partners under den här årstiden!

Nästan 40 procent av alla svenskar är gifta, men med giftermål så kommer också skilsmässor, för det är inte alltid som det blir ett "happily ever after".

Under 2018 skiljde sig mer än en procent av alla gifta, vilket motsvarar nästan 50 000 personer. Och det verkar vara en viss årstid som sätter sprätt på separationstankarna.

Vanligast att skilja sig under sommaren

En ny kartläggning som gjorts av upplysnings-sajten Ratsit visar att hela 15 000 personer skilde sig under maj, juni och juli förra året i Sverige. Detta tyder på att kärleken inte blomstrar lika mycket under sommaren som många kanske tror... Kanske är det den heta sommarsolen eller semesterkänslan av frihet som lockar folk att gå skilda vägar och påbörja ett nytt kapitel i livet?

En sak är i alla fall säker, och det är att en speciell månad får skilsmässostatistiken att gå i taket.

Flest par skiljer sig i juli

Ja, flest par skiljer sig faktiskt under juli månad. Den tredje mest vanliga månaden för att skilja sig är i juni. Men där emellan kommer faktiskt december månad som slår sig in på en andra plats som den näst mest vanliga månaden att skilja sig på.

Även om december tillhör en helt annan årstid än de andra två har de alla några gemensamma faktorer. Många är nämligen lediga under dessa perioder. Sommaren och årets slut lockar till en nystart för många och dessutom så spenderar man mycket tid ihop.

Tror du att din partner går i tankarna på att göra slut? Se fyra tecken på det i videon nedanför.

Mer:

4 tecken på att din partner funderar på att göra slut med dig