Här är platsen du har störst chans att hitta kärleken på

Hur träffade du din partner? En studie avslöjar den vanligaste mötesplatsen. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ibland kan det kännas omöjligt att hitta den rätta. Var är hen du letar efter? I en ny studie har forskarna tittat närmre på just detta. Här är mötesplatsen där det är vanligast att hitta kärleken på.

I en ny studie vid Stanford University i USA har forskarna undersökt vilka mötesplatser som leder till kärlek. Studien som heter "How Couples Meet and Stay Together" publicerades för första gången år 2009, och då svarade de allra flesta att de hade träffat sin partner via gemensamma vänner. Totalt deltog då 4000 heterosexuella amerikanska personer, som var 18 år eller äldre. 

Men nu har forskarna gjort en uppdaterad version av studien med data från 2017 (en forskningsartikel som är under granskning). Där har ytterligare 3500 heterosexuella amerikaner svarat. Resultatet? Hela 39 procent hade träffat sin partner online. Enligt denna rapport är det alltså ingen tvekan om vilken plats som dominerar när det kommer till att hitta sin kärlekspartner.

Så här såg hela resultatet ut enligt studien.

Vanligaste mötesplatserna för att hitta kärleken

Online: 39 procent

I en bar eller på restaurang: 27 procent
(Då har de först haft kontakt online, för att sedan ses i verkligheten)

Genom vänner: 20 procent

Genom jobbet: 11 procent

Genom familjen: 7 procent

I grundskolan: 5 procent

I kyrkan: 4 procent

På collage: 4 procent

I grannskapet: 3 procent

Har du provat att dejta online? Foto: Unsplash

Källa: SVT

Att dejta kan kännas pirrigt och nervöst, och när du börjar gilla någon lite extra mycket är det vissa saker som vi tänker och känner (ganska ofta). Se vad i videon!

Mer:

Nervös inför första dejten? 5 tips som kommer göra dejten lyckad