Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Nervös inför första dejten? 5 tips som kommer göra dejten lyckad

Är du nervös när du går på dejt?

Dela på Pinterest
Ska du på en dejt och är nervös, pirrig eller bara helt coollugn? Här är dejtingtipsen som gör att du klarar av första dejten galant!

Dejtingsajten Match.com har sammanställt en lista med de bästa första-dejting-tipsen, helt enkelt – en liten överlevnadsguide för dig som ska ut i dejtingvärlden (och vi håller med, det är inte alltid så lätt...) Här är några tips som är bra att tänka på innan du möter upp din dejt för en första träff!

1. Försök att hålla nerverna i schack

Att vara nervös inför en första dejt är inget konstigt, men det hade ju varit skönt att slippa att gå runt och vara orolig i onödan, eller hur? Ett tips är att sysselsätta dig med något annat innan du går på dejten. På så sätt hinner du inte fundera och överanalysera hur det kommer gå. 

Nervös glad tjej
Foto: Unsplash

2. Välj en bra plats

Välj ett offentligt ställe och gärna ett ställe du varit på innan om du har kontrollbehov. Då kommer du känna dig trygg och bekväm. Att mötas upp på ett kafé för en fika är ett tips. Då kan man enkelt avrunda fikan inom en timme eller vara öppen för en lååång och härlig stund om din dejt visar sig vara riktig pingla! 

3. Förbered frågor

Är du nervös och rädd för pinsam tystnad? Lugn! Spana in din dejts profil eller det senaste ni har snackat om för att få ideér till samtalsämnen. Har personen till exempel en bild på när hen är på semester? Fråga om hen gillar att resa, vilken är drömdestinationen att åka till?

4. Fundera ut vad du ska ha på dig

Det kan vara värt att lägga lite extra tid på att kika in i garderoben för att välja en outfit som känns helt rätt. Har du köpt en ny kjol som du diggar stenhårt och tänker att "den här måste jag ju bara ha på mig!". Kör, OM det känns bekvämt. Är du obekväm i dina kläder eller inser att den där urringade tröjan var alldeles för urringad kommer du bara fokusera på det istället för att lägga tid på din dejt. 

Välj också kläder utifrån vad för typ av dejt ni ska på. Ska ni ut på promenad? Ja, då kanske det inte är klackskorna som du ska ta på dig. Fikadejt? Klä dig mer vardagligt och i en stil du tycker är snygg. Ja, du fattar!

Kläder
Foto: Unsplash

5. Avsluta dejten på rätt sätt

Oftast brukar man få en känsla om man kommer träffas igen. Känner du dig intresserad? Berätta att du har haft det trevligt. Vågar du där och då säga att du gärna ses igen, gör det! 

Vill du avsluta och inte träffa din dejt mer? Säg det på ett bra sätt. Om du inte vill säga det öga mot öga, skicka ett sms. Att långsamt "dra ut på det" och ställa in bokade dejter är bara tröttsamt. Ärlighet varar längst och det är nästan bättre att rycka bort plåstret snabbt än långsamt, håller du inte med?

Källa: Match.com

Har ni dejtat ett tag eller är du redan i ett förhållande? I videon nedan tipsar vi om 38 roliga och billiga saker ni kan hitta på ihop för att ge varandra extra mycket tid och kärlek. 

Mer:

7 klockrena frågor att ställa på första dejten