6 tecken på att du är lyckligare singel än i ditt förhållande

Förhållande, relation
6 tecken på att du är lyckligare som singel - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Börjar du tvivla på om du och din partner är rätt för varandra och funderar på att göra slut? Här är 6 tecken på att du kommer att bli lyckligare som singel än att vara kvar i ditt förhållande.

Att vara djupt förälskad och upp över öronen kär i sin partner är det bästa som finns. Men så fort man börjar tvivla på det man har och i ifrågasätter relationen är det antagligen någonting som inte stämmer. Ofta behöver det inte handla om att någon har varit otrogen eller något annat traumatiskt, utan ibland kan det bara vara så att man funderar om man är gladare ensam. 

Så kan det faktiskt vara! Här är 6 tecken på att du antagligen kommer att vara lyckligare och gladare som singel än i ditt förhållande

1. Du lägger tid på din karriär 

Att lägga tid på sig själv och sin karriär är även viktigt om du är i ett bra och lyckligt förhållande. Det bästa är om du och din parter har samma syn på hur stor plats karriären ska få ta i livet. Har ni däremot inte det blir det svårare. 

Vill du jobba sent och din partner inte vill det måste ni kompromissa. Hittar ni ingen kompromiss som känns bra för er båda är det kanske bättre att inte vara ihop. 

2. Ni vill bo på olika platser 

Är din dröm att bo i en trea i city medan din partner vill flytta ut till landet? Ja, här kan ni också kompromissa. Men känner du att du kompromissar mer än vad du innerst inne egentligen vill kan det vara bra att tänka en extra gång på om det känns värt det. 

3. Ni litar inte på varandra

Tillit är a och o i en relation. Just tillitsproblem är dock vanligt i relationer. Anar du ugglor i mossen hos din partner? Prata då med hen. Låtsas ni om som att problemet inte finns eller försöker kontrollera vad den andre gör kommer det aldrig att bli bättre. 

Då kan det till och med vara bättre att kanske göra slut om ni inte kan kommunicera. 

4. Du vill göra romantiska saker – din partner vill spara pengar

Pengar, pengar, pengar – den evigt känsliga frågan. Är du en person som vill gå ut och äta flera gånger i veckan medan din partner hellre sparar pengar till ett gemensamt boende? Här ringer varningsklockorna och ni måste kompromissa. 

Kan ni inte komma överens är chansen stor att ni båda mår bättre av att fortsätta på skilda vägar. 

5. Du fantiserar om att vara otrogen 

Har du fantasier om någon annan än din partner? Fantasier om att vara otrogen i hemlighet? Då är det högst troligt att du också kommer att vara det. I så fall är det bättre att avsluta relationen och bli singel. 

6. Du är osäker på om du hittat ”den rätta”

Om du tvekar på om ni är rätt för varandra kan det vara bra att sätta sig ner och skriva en lista med för- och nackdelar. 

Sedan kan du väga dem mot varandra och se vad det är som väger tyngst. Är du upp över öronen kär men känner att ni är påväg mot helt olika mål i livet? Det är inte kul. 

Glöm dock inte att alltid lita på din magkänsla!

Källa: Insider

Osäker på om du är bekväm i ditt förhållande? I videon nedan ser du fyra avslöjande tecken på att du är det.

Mer:

5 tecken på att din partner är för kontrollerande

8 saker som räknas som mikrootrohet