Facebook lanserar dejtingfunktion – så funkar det

Facebook dejting
Nu startar Facebook en dejtingfunktion till alla singlars stora glädje. - Foto: Jacob Lund / Shutterstock
Dela på Pinterest
Nu lanserar Facebook en funktion för dejting – och det är allt vi singlar någonsin drömt om!

Nu har Facebook gått ut med att deras dejtingapplikation kommer till Sverige – och det är verkligen en dröm för oss singlar.

Nu har du chansen att lägga in en stöt på den där Facebook-kompisen du alltid haft ett litet öga för, snyggingen från det gemensamma eventet som du aldrig fick namnet på eller någon du har gemensamma intressen med.

Så hittar du Facebooks dejtingfunktion

Dejtingfunktionen ska finnas i menyn som du hittar genom att trycka på de tre strecken i högra hörnet om du är inne i appen. Än så länge finns den inte på plats, men förhoppningsvis dröjer det inte länge förrän den görs tillgänglig för svenska användare.

Så får du matchningar på Facebook

Till skillnad från Tinder och andra dejtingappar så kommer Facebook inte fokusera på swajpande. Men det skvallras om en rad andra funktioner som vi verkligen ser fram emot att testa.

Bland annat kommer du kunna lägga till vänner från både Facebook och Instagram i din lista över "crushes". Om någon lägger till dig på sin lista över crushes så blir det en match och ni kan börja snacka.

Foto: Facebook

Du själv kan avgöra om du vill synas för enbart dina befintliga vänner och följare, eller om du även vill kunna matchas ihop med andra användare. Det som avgör vilka du matchas med ska bland annat vara utifrån din plats, gemensamma intressen och events.

Tjänsten finns redan tillgänglig i ett tjugotal länder och du måste vara över arton år för att ansluta dig.

Så får du din crush på fall

Men vad är väl en match på Facebook? Det är ju vad som händer efter ni matchat som är avgörande. Se raggningsknepen som får din crush på fall här!

Mer:

13 saker att skriva till din matchning