21 frågor för en rolig dejt på alla hjärtans dag

Har du en första dejt på alla hjärtans dag? Här är 21 roliga frågor att ställa till din dejt! - Foto: Unsplash/ Priscilla Du Preez
Dela på Pinterest
Nervös inför dejten på alla hjärtans dag? Pandemin sätter stopp för att ses som vanligt, men hindrar inte en rolig första dejt ändå! Tinder har tillsammans med psykologen Dr. Matt Davies satt ihop 21 roliga frågor att ställa på alla hjärtans dag.

Har du en första dejt på alla hjärtans dag? En dag som är fylld av spänning och nervositet, men även om dejten inte kommer se ut som den brukar i år hindrar inget från att ha en rolig första dejt ändå! Tinder har tagit hjälp av psykologen Dr. Matt Davies att ta fram 21 roliga frågor att ställa på din första dejt på alla hjärtans dag!

1. Beskriv dig själv med en tweet

De allra flesta använder Twitter och vad en person väljer att dela med sig av på plattformen säger mer än vad du tror. Det här är ett bra sätt att få ett grepp kring vem din dejt är som person. Både hur hen ser sig själv men även humor kan lyftas fram. Är hen personen som delar med sig av politiska åsikter på plattformen eller kanske den som drar sarkastiska skämt i kommentarsfältet? Snart får du veta!

2. Vilka tre emojis använde du senast?

Vi alla väljer olika emojis för att beskriva de känslor vi känner under dagarna. Vissa gillar att alltid avslutade ett sms med en färgglad symbol för att visa hur den känner, medan andra inte gillar att använda dem alls. En del emojis används mer flitigt än andra. Ställ din dejt mot väggen och ta reda på vilka hen använder mest! 

3. Säg något som du absolut inte förstår "hypen" kring?

Låt din dejt tänka till och ta reda på om personen kan reflektera självständigt kring saker och ting. Kommer svaret med en gång? Eller behöver hen fundera länge och väl innan svaret kommer? Håller ni med varandra eller uppstår här en rolig diskussion om vilken “hype” som är mest överskattad?

4. Vilken är din bästa 2020-meme?

Nu får du sätta din dejt på prov, har hen hängt med i svängarna under året? Att avslöja sin bästa meme kan visa vilken typ av humor din dejt har. Du kan även märka om personen är allmänbildad eller inte. Är du redo att veta om hen själv satte ihop memes av Tiger King i en rad hysteriskt roliga sammanhang? 

5. Vem svarar du först: din mamma, en vän eller en kollega?

Upp till bevis! Vill du få reda på hur närmsta kretsen hos din dejt ser ut? Prioriterar hen sina polare i gruppchatten? Eller är det mamma som har första tjing när hen ska svara på sms? Kanske är det chefens sms som får din dejt att kasta allt annat åt sidan när telefonen plingar? Frågan är vilken plats du hade kommit på?

6. Jobbar du för att leva eller lever du för att jobba?

Det är dags att ställa den så ofta, delade frågan – arbetsnarkoman eller någon som jobbar för att kunna njuta av tiden den inte jobbar? Nu kan du få veta om personen framför dig kommer prioritera middagsbokningen med dig på fredagskvällen framför det brådskande samtalet på jobbet. Är du redo att höra sanningen?

7. Vilket är det bästa snackset?

Stålsätt dig, det kan bli heta diskussioner kring vilket snacks som kommer få ackompanjera myskvällen! Är det chips och dipp, lösgodis, vindruvor eller något annat osaltat som inte har doppats i socker? Kan ni lägga stridsyxorna åt sidan om smakerna inte gifter sig med varandra? Snart får du svaret!

8. Berätta en hemlighet som ingen annan vet om...

Hur mycket vågar din dejt öppna upp sig under ett första möte? Tillräckligt för att få en större bild av personen? Eller kommer en rad skelett av galna ex- partners ramla ur garderoben? Tänk på att ju mer sårbar du själv vågar visa dig, desto mer kanske din dejt öppnar sig också!

9. Vilka tre ord skulle din bästa vän beskriva dig med?

Detta är ju en gammal goding som kanske redan är bekant från yngre dagar när du skulle börja en ny klass i grundskolan. Men svaren kan ju ha ändrats sedan dess! Vilka ord väljer dejten? Kommer hen svara i en seriös ton eller bjuda på en gnutta ironi tillsammans med sina svar? Vilka ord beskriver dig mest rättvist?

10. Vilket skulle vara soundtracket till ditt liv?

Nu får din dejt visa dess “true colors”! Vilken låt ligger i bakgrunden genom livets olika händelser? Är det Young, Wild and Free med Snoop Dogg och Wiz khalifa? Eller är det Walking on Sunshine av Katrina & The Waves? Eller kanske Skinny Love av Bon Iver? Här kommer dejtens val av låt kunna ge dig informationen du behöver för att veta om hen skulle kunna vara en möjlig framtida partner.

11. Om du kunde göra vad som helst, utan att misslyckas, vad skulle du göra?

Låt er fantasi flöda! Hur mycket kan personen framför dig använda sin fantasi utan att känna sig fånig? Kommer ni båda svara att ni hade velat kunna hoppa från Eiffeltornet och landa säkert? Eller kommer ni ha helt olika uppfattningar kring vad som faktiskt går att misslyckas med i livet? Här kan både roliga och seriösa diskussioner dyka upp – våga ta ut svängarna!

12. Vem är din kändis-crush?

Vilken kändis är hetast enligt din dejt? Här kan du passa på att snoka bland vilka preferenser din dejt har när hen dejtar. Passar du som handen i handsken med svaret som dyker upp? Eller ser du inga likheter alls med valet av hens kändis? Oavsett vilket får ni en chans att berätta om era knäppaste kändis-crusher ni haft genom åren!

13. Vilket är ditt mest pinsamma minne som kan hålla dig vaken ibland om natten?

Försök att komma din dejt lite mer på djupet och avslöja hens största pinsamhet. Kommer personen våga berätta vad som kan hålla hen vaken om natten? Kommer du våga avslöja din? Be personen att gräva djupt där inne i mörkret, ju mer pinsamma era historier är, desto roligare!

14. Vad väljer du: TikTok eller Netflix?

Är din dejt en person som gärna skrollar på TikTok och laddar upp videos när hen dansar genom den senaste trenden? Eller är hen en sådan person som plöjer serie efter serie på Netflix med popcornskålen i högsta hugg? Här har du eventuellt svaret på hur de framtida planerna inför helgen kommer se ut!

15. Vilken är den mest galna punkten på din bucketlist?

Resa jorden runt på en cykel? Äta så många hamburgare som går på en timme? Ta första bästa flyg och bara se vart du hamnar i världen? En bucketlist behöver inte alltid vara genomförbar. Hur originell är din dejt i sina bucketlist- drömmar? Våga ta chansen att vara kreativa med varandra!

16. Är du en nattuggla eller uppe med tuppen?

Den viktigaste frågan av dem alla, uppe med tuppen eller nattuggla? Kan ni dela sena nätter tillsammans med långa konversationer om allt mellan himmel och jord? Eller delar ni hellre en tidig frukost med nygräddade pannkakor och kaffe medan solen går upp? Det behöver inte vara katastrof om ni är olika på den här punkten. Men både morgnar och nätter är bättre när man är två! 

17. Vem skulle spela dig i en film?

Ett kul sätt att beskriva sig själv utan att faktiskt göra det! Vem hade spelat dig själv i en film? Hur tänker din dejt kring val av skådespelare, någon lik till utseende eller sättet? Och kanske en följdfråga på detta kan vara vad filmen skulle handla om?

18. 2020 års värsta covididiot (någon som betett sig märkligt under pandemin enligt dig)?

Nu blir tonen lite mer seriös. Vågar ni prata politik? Och dessutom kring ett sådant laddat ämne som pandemin har blivit? Här får kan du forska lite i hur din dejt ställer sig politiskt och om hen är engagerad i samma samhällsfrågor som du är!

19. Om vi inte levde med restriktioner, vad skulle du göra då?

Vi går alla och längtar och drömmer oss bort till tiden efter restriktioner. Vad drömmer din dejt om att göra när pandemin äntligen når ett slut? Vill hen flyga till värmen och sippa på en drink vid strandkanten? Krama om sin nära och kära som är i riskgrupp? Eller vill hen in i folkhavet på ett tryckande dansgolv och dansa in på småtimmarna? Här kan ni drömma ihop! Vad längtar man som mest till?

20. Vad får dig att känna "usch"?

Hur känslig är din dejt för sådant som är äckligt? Är det den starka lukten av den sprit som framkallar minnen från tonårsfyllan som gick snett? Eller kanske maten som gjorde hen magsjuk som liten? Eller är det överdrivet blodiga scener på tv? Här kan både fobier och roliga historier komma till kännedom!

21. Vilken är den värsta lögnen du kört för att kunna dra från en dejt?

Frågan som sätter din dejt på prov- har hen ljugit för att kunna lämna en pågående dejt? Vad sa hen i sådana fall för ursäkt för att kunna gå? Efter denna fråga finns ingen återvändo eftersom att du kommer kunna se på din dejt om hen ljuger för dig! Men varför skulle det behövas? Har ni kommit så här långt kan ni lika gärna fylla på glasen och fortsätta dejten! 

Läs mer här:

Det här ska du aldrig ta på dig på första dejten

19 raggningsrepliker som faktiskt funkar

Här är de mest använda emojisarna på Tinder