10 svenska kändisar singlarna helst vill dejta

Kandisar-singlarna-helst-vill-dejta
10 svenska kändisar singlarna helst vill dejta. - Foto: STELLA Pictures / ddp / ddp socialmediaservice
Dela på Pinterest
Sommaren närmar sig med stormsteg och det betyder inte bara att värmen ökar utan också att allt fler ger sig ut i dejtingvärlden. Med hjälp av appen Happn har Modette sammanställt en lista över de kändisar som flest svenskar drömmer om att dejta.

En ny kartläggning som dejtingappen Happn tagit fram visar vilka kändisar de svenska singlarna helst vill gå på dejt med. För vissa kan det ses som en överraskning att bland annat Hollywoodskådisen Joel Kinnaman utesluts från listan, men kanske inte lika förvånande när man ser vilka som toppar listan!

Zara Larsson och Alexander Skarsgård i toppen

Den nya undersökningen visar att svenskar som dejtar män har ett extra öga för Alexander Skarsgård som nämligen ligger först på listan. Efter Hollywoodskådisen följer artisten Benjamin Ingrosso och NHL-proffset Henrik Lundqvist. Även Björn Gustafsson från den högaktuella serien “Alla utom vi” är med på topplistan.

De svenskar som dejtar kvinnor drömmer istället om att dejta Zara Larsson. Sångerskan tar nämligen hem den förstaplatsen. På andra plats kommer den Oscarsbelönade skådespelerskan Alicia Vikander.

Det kanske inte är det lättaste att få till en dejt med en stor profil då de oftast dejtar andra kändisar. Några av dem på listan har dessutom redan förhållanden. Men visst dyker det upp en och annan “Notting Hill”-romans titt som tätt! Här är de hetaste svenska kändisarna som svenskarna helst vill dejta.

Topp 5 – Kvinnliga kändisar som svenskar helst vill dejta

1. Zara Larsson
2. Alicia Vikander
3. Bianca Ingrosso
4. Molly Sandén
5. Miriam Bryant 

Topp 5 – Manliga kändisar som svenskar helst vill dejta

1. Alexander Skarsgård
2. Benjamin Ingrosso
3. Henrik Lundqvist
4. Mikael Persbrandt
5. Björn Gustafsson

Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 532 svenska användare på Happn. Undersökningen genomfördes i april 2021 via en webbenkät.

Artikelbild: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice

Mer: 

Så länge ska du vänta med att säga "jag älskar dig"

19 raggningsrepliker som faktiskt funkar – eller?

Det här ska du aldrig ta på dig på första dejten