Minskad sexlust? 4 tips på hur man kan få tillbaka den

Minskad sexlust kan bero på att du är stressad. - Foto: Unsplash.
Dela på Pinterest
Minskad sexlust kan bero på flera saker. Vi på Modette listar 4 tips på hur man kan få tillbaka den här!

Att ha minskad sexlust är fullt normalt och något vi alla upplever ibland. Men för vissa kan den också bli konstant – Vad beror det egentligen på? Vi förklarar och ger våra bästa tips för hur man kan få tillbaka den!

Minskad sexlust kan bero på flera saker

Känner du dig orolig eller stressad över något? Ligger du vaken om nätterna och grubblar över att du kanske är missnöjd över din tillvaro? Enligt Umo.se kan detta vara en orsak till att du har minskad sexlust. Det kan också handla om att du får i dig ett överskott av hormoner via preventivmedel eller om du äter läkemedel mot depression. Dessutom kan minskad sexlust bero på att du är obekväm i din kropp. Nedan listar vi våra 4 bästa tips för hur du kan få tillbaka den!

Minskad sexlust är normalt. Foto: Unsplash.

4 tips på hur man kan få tillbaka sexlusten 

1. Se till att vila 
Är du stressad och upplever trötthet kan sexlivet få en ordentlig svacka. Vi blir irriterade, sårbara och hamnar i negativa tankebanor. Se därför till att prioritera att få i dig tillräckligt med sömn och ta gärna en powernap under dagen. 

2. Bli vän med din kropp
Många kan få minskad sexlust på grund av att man inte är bekväm med hur man ser ut. Att därför se till att vända detta och istället säga positiva saker om en själv kan göra underverk för att få tillbaka sexlusten.

3. Prova något nytt 
Man kanske upplever att sexlivet är lite grått och trist. Att det är samma visa varje gång. Prova därför göra något nytt för att öka sexlusten. Fantisera – vad har du alltid drömt om att göra i sängen? Våga utföra dem!

4. Ät näringsrik kost 
Se till att inkludera mer näringsrik mat i din kostcirkel. Äter man för mycket skräpmat som inte innehåller så mycket näring kan det också påverka sexlusten. 

Källa: Umo

Glöm inte att gilla oss på Facebook!

Läs mer: 

Därför kan det göra ont när du har sex – fem anledningar

4 konflikter som leder till att par gör slut – enligt experter