Min partner tycker att vi har för lite sex – vad ska jag göra?

Det är inte ovanligt att den ena vill ha mer sex än den andra i ett förhållande. - Foto: Shutterstock/Gustavo Frazao
Dela på Pinterest
Vill din partner ha sex oftare än vad du vill? Det kan orsaka problem och oroligheter i vilken relation som helst – men det finns knep som kan hjälpa er hantera situationen.

Att hitta en jämn balans i sexlivet är inte helt lätt. I en relation är det inte helt ovanligt att den ena parten vill ha sex oftare än den andre och det kan skapa problem i förhållandet.

Många som lever ihop med en partner frågar sig själva vad de ska göra åt saken när deras partner tycker att de har för lite sex. Därför valde vi att ta upp frågan med de två sex- och relationsproffsen, Amanda Colldén och Anna Dahlbäck som är skaparna till podden "Alla våra ligg".

De båda var rörande överens om att man i nästan alla relationer går igenom svackor i sexlivet, men det finns knep till att hålla lågan uppe!

– Jag tycker man ska avsätta mer tid till kyssar och smek. 15 minuter om dagen så hånglar vi och vi smeker varandra men vi får inte ligga. Då tar man också bort pressen och "tänk om det här leder till sex", och då kan den partnern som inte vill lika mycket bara slappna av för hen vet att det inte kommer ske, säger Amanda Colldén till Modette.

Bildkälla: Instagram/Allavåraligg

Anna Dahlbäck som också står bakom podden kom med andra tips på hur du kan kicka igång ett roligare sexliv att längta till. Se hela tjejernas svar på denna svåra, men så vanliga, fråga i spelaren ovan.

Mer:

Åtta enkla saker som stärker ditt förhållande

Så visste vi att vi hade träffat vår soulmate – berättat av tjejer