Så undviker du muspruttar (helt ärligt!)

Vad är det hemliga receptet mot muspruttar? Foto: Unsplash
Vad är det hemliga receptet mot muspruttar? Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Lite sexy-time med älsklingen resulterar inte allt för sällan i det där pruttljudet som kan få dig att vilja gå under jorden. Men vad finns det för sätt att undvika muspruttar? Modette ger dig det ärliga svaret.

På engelska heter det “queef” – det där ljudet av överflödig luft som tagit sig in i vaginan och pressas ut antingen under penetrativt sex, oralsex eller en stund efteråt när du går på toa. Eller också sitter du i godan ro i älsklingens famn och myser efteråt. Och så plötsligt: 

“Prrrrt”...

Men du, alla känner till dem: muspruttarna. Och de drabbar oss alla! 

Bara tråkiga tips för att undvika muspruttar

Är du på jakt efter det korta, ärliga svaret om hur du undviker muspruttar? Okej, här kommer det: sluta genast med sex.

Annars får du acceptera de här riktigt, riktigt tråkiga tipsen:

  • Variera inte sexställningar för ofta, utan håll er strikt till en och samma ställning

  • Kör aldrig “doggy style” – det är muspruttställning nr. 1

  • Slappna inte av för mycket – det ökar risken för muspruttar

  • Sära inte för mycket på benen

Sanningen är alltså: ett superstelt, ovarierat “samlag” som inte gör någon glad. Är det då inte att föredra att det slinker ut en musprutt då och då, istället? Trösta dig med att den berömda musprutten är ett luktfritt tecken på att ni har avslappnat sex ihop!

Så här kan du reagera över din musprutt

En del ger ifrån sig ett ursäktande fniss eller slänger ur sig ett: “Shit, vilken queef”. En del låter det vara och fortsätter som om inget hade hänt. Hur vi reagerar på muspruttar är olika, men för den som penetrerar är det nog inte så ologiskt att det pressas in luft i vaginan ibland. 

Om du misstänker att muspruttar är outforskad mark för din partner så kanske ni kan ta det efteråt? Break the ice och be om ursäkt för dina muspruttar i efterhand, men du kunde ju inte kontrollera det för du hade det så bra!

Luft i vaginan under yoga och annan träning 

Kanske är du med på det här med att det kommer lite olika ljud när du ligger. Men det här med att det kommer luft i slidan som orsakar muspruttar även under ett vanligt yogapass är ju kanske ännu jobbigare egentligen. Sitt-ups och olika yogaställningar kan vara rena muspruttarfällorna. Om det händer dig ofta kan du prova att träna din bäckenbotten, till exempel genom knipövningar.

Läs mer:

Dirty talk i sängen? Killarna berättar vad de tänder på

Vill du bli sexolog? Linn Heed berättar om det "heta" yrket

Snyggare efter sex? 5 skönhetsfördelar med att ligga

Foto: Unsplash