Sanne Josefsons morgon- och kvällsrutin – så hittar du en balans i vardagen

Sanne Josefsons bästa tips för att få balans i vardagen
Sanne Josefsons bästa tips för att få balans i vardagen - Foto: Instagram/@sannealexandra
Dela på Pinterest
Sanne Josefson är en av Sveriges största influencers. Hon driver egna företag och är dessutom mamma till två barn. Trots många bollar i luften har Sanne strikta rutiner på morgon och kväll för att hitta en balans i vardagen. För Modette berättar Sanne om sina morgon- och kvällsrutiner och avslöjar hur hon hittar balans i vardagen. Läs intervjun här!

Sanne Josefson, 34, är en av Sveriges största infuencers med över 218 000 följare på Instagram. Hon jobbar heltid med sina sociala medier, har två podcasts och sitt eget klädmärke Sanne Alexandra, som grundades 2013. Enligt webbsidan är Sanne Alexandra är ett varumärke av kvinnor för kvinnor, som är besatta av komfort, leverera resultat och se till att du känner dig lika snygg som bekväm.

Sanne Josefson är gift med ishockeyproffset Jacob Josefson. Paret träffades för första gången 2010 när Jacob, som är två år yngre än Sanne, gick på gymnasiet. Han bjöd ut henne på middag och de höll kontakten tills dess att Jacob flyttade till USA för att spela hockey. Men sedan rann relationen ut i sanden. 

Fem år senare började paret dejta igen och har hunnit med en hel del i sin relation. Sanne flyttade till USA för att bo ihop med Jacob, men 2018 flyttade de hem till Sverige igen. Idag bor de i Stockholm med sina två barn, sonen Frans och dottern Selma

Sanne Josefsons morgonrutin för den bästa starten på dagen

Med ett hektiskt jobbschema och intensiva småbarnsår är det inte alltid lätt att prioritera sig själv. Men för Sanne har det blivit en del av hennes morgon- och kvällsrutin att hitta tid för sig själv och kunna varva ner. Till Modette har hon givit sina bästa tips för att hitta en balans i livet. 

Hur ser din morgonrutin ut? 

– Jag är inte en morgonperson och i och med att jag är egenföretagare så behöver jag inte alltidställa klockan tidigt så jag och barnen vaknar vid 7.30-8.15 sen går vi rätt ner i soffan. Jag ger demfrukost och min man gör frukost och kaffe varje morgon! Jag tycker att det är riktig vardagslyx. 

Det första Sanne gör på morgonen är att äta frukost och dricka en kopp kaffe. Hon förtydligar att hon inte skulle fungera utan att få något i magen direkt på morgonen. 

– Jag vet redan sedan kvällen innanom jag behöver piffa till mig eller inte. När det vankas hemmajobb blir det alltid träningskläder, tillägger hon. 

Vidare berättar Sanne ingående om sin skönhetsrutin, för de dagar hon inte jobbar hemifrån i träningsläder. 

– Efter att jag tvättat ansiktet så lägger jag eye patches från Xlash som har blivit kalla då jag förvarardem i kylen. Sedan kör jag massa massa serum från Image, snigel-serum & spf +50 från Loreal, berättar Sanne och fortsätter: 

– Närjag sminkar mig kör jag oftast Caia dewy drops för en lätt bas, lite concealer från Caia, lite solpudersamt böjer fransarna med Shiseido. Den är bäst! Ibland använder jag mascara, då är LorealPanorama överlägsen. Jag har på senare år blivit torsk på läppenna och kör oftast Caia ”Lovisa” somhar den perfekta brun/rosa färgen. 


Viktigt att varva ner på kvällen

Sanne har hittat en väl genomtänkt morgonrutin som hon trivs bra med, och likaså kvällsrutinen som inleds redan vid 19.30 om kvällarna när nedvarvningen med barnen börjar innan läggdags. När barnen sover ser Sanne och Jacob till att få lite egentid tillsammans. 

Hur varvar du ner på kvällarna? 

– Vi börjar varva ner lite med barnen runt 19.30 oftast. Myser och kanske går en kvällspromenad. Sentar vi ett kvällssnack i soffan, tar ett bad.. och sedan när barnen sover brukar jag lägga borttelefonen, dricka lite te (oxytocin boost) hänga med min man och alltid innan jag somnar kör jag enliten enkel andningsövning för att nervsystemet ska gå ner helt i varv. 

Beskriv din kvällsrutin!

– Jag nattar barnen runt 20.00-20.30 sedan plockar jag alltid undan efter all lek. Sedan tvättar jag avsminket, sätter mig i soffan med min man där vi dricker te tillsammans. Antingen sitter vi och pratar(framför en brasa eller utomhus på sommaren) och ibland slår vi på en serie, men det blir oftast påhösten eller vintern. Vi ser alltid något enkelt, typ reality för att inte behöva tänka så mycket utanmest för att somna med en skön känsla i kroppen. Och så kan man prata lite under tiden i och medman inte måste hänga sådär strikt. Och givet innan jag lägger mig är att jag tar 2magnesiumtabletter. 

Så hittar Sanne balans i en hektisk vardag 

Det är inte alltid lätt att få ihop livet med två småbarn och flera olika projekt på jobbfronten. Det är då extra viktigt att hitta ett sätt att finna ett lugn i den annars så stressiga vardagen, Sanne berättar hur hon bär sig åt för att få allt att gå ihop: 

– Jag försöker att inte ta mig själv på så stort allvar och försöka inte ha för höga krav på mig själv.Jag är inte perfekt men försöker ha ett roligt liv. Jag försöker släppa kontrollen så mycket det går,inte älta jobb för mycket och är tacksam över att jag inte är allt för pedant. Det tror jag underlättarmed barn! Jag gillar också att hänga med familjen och sänka alla krav. Min träning ger mig ocksååterhämtning och ett mentalt lugn. 

Vad gör du när du känner dig stressad för att varva ner?

– Tar ett bad, ringer en vän, går en promenad, tränar eller sätter mig i soffan och pratar av mig medmin man. En quick fix annars är att gå på breath work, då lämnar jag alltid rummet med en heltannan känsla. 

Vad är dina bästa tips till andra småbarnsföräldrar?

– Sänk kraven! Du behöver inte vara så duktig jämt. Var den du är och du behöver inte leverera påalla plan varje dag! Ha kul, livet går fort! 

Lyfter kvinnor i sin podcast 

Sanne driver idag två olika poddar, däribland ”Empower her” där hon bjuder in olika kvinnor till samtal.  

– Jagstartade den för att jag så gärna ville lyfta kvinnors historier i hopp om att kunna inspirera och stärkaandra kvinnor där ute! Jag har haft gäster som bland andra Elaf Ali, Kristin Kaspersen, PennyParnevik och Paulina Brandberg. Podden är så himla givande och jag älskar att få lyfta andrakvinnor. 

Den andra podcasten driver hon med en av sina bästa vänner Sebastian Schardl och den går under namnet ”Sanne och Sebbe”, som släpper avsnitt varje vecka. 

– Vi pratar om livet, självutveckling men delar också våra tankar mitt i livet. Det är en mix av skrattoch gråt, högt och lågt. Vi båda tror att samtal läker och vi har fått så otroligt fin respons. Vi tycker det känns fint att dela det här som kallas livet med lyssnarna och får så mycket fin respons, vi äroftast inte ensamma i våra tankar