Det här ska du sluta med – om du vill ha en fin hy

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Här är sakerna du ska undvika om du vill ha fräsch och glänsande hy!

1. Att sola

Solens strålar är en av hudens största ovänner. Den gör att huden åldras i förtid, torkar ut hyn och kan ge pormaskar. Se till att alltid använda solskydd, även när det är molnigt ute, och var noga med att inte bränna dig på sommaren.

2. Att inte ta av sig sminket

Att sova med smink torkar ut huden, täpper till porer och förhindrar huden att återhämta sig under natten. Därför är det viktigt att alltid rengöra ansiktet ordentligt innan du går och lägger dig.

Läs även Så tar du hand om ditt blonda hår på bästa sätt

3. Du peelar för hårt

Det är viktigt att peela huden och att använda ansiktsskrubb någon gång i veckan. Men gör det inte varje dag och peela inte för hårt, särskilt inte om du har tunn och känslig hud.

4. Du använder inte rätt produkter

Att använda produkter som passar din hudtyp är så viktigt för att de ska ge rätt effekt. En person med oljig hy ska inte använda samma produkter som en med torr och känslig hy. Det kan ta lite tid att hitta produkterna som är perfekta för just dig, men prova mycket och låt det ta lite tid. Det kommer vara så värt det när du väl har hittat dina bästa vänner i skönhetshyllan.

5. Att klämma finnar

Om du klämmer finnar finns risken att talgkörteln skadas, vilket i sin tur kan leda till att inflammationen blir värre och att du får ärr. Så, satsa på en antiinflammatorisk kräm istället.

Läs även Därför ska du använda deo i ansiktet

Läs även Hatar du när nagellacket kladdar? Här är lösningen!

Gilla Modette på Facebook!