Har du bruna ögon? Då sminkar du dig förmodligen helt fel

Foto: Unsplash - Foto: Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det här borde du tänka på om du vill framhäva dina bruna ögon på bästa sätt.

Vi har redan avslöjat det största sminkfelet tjejer med blå ögon gör. Men, är du brunögd är det en helt annan sak du borde se upp med om du vill framhäva dina ögon på bästa sätt. Nämligen färgen på din ögonskugga. Den kan vara både din värsta fiende och din bästa vän, avslöjar livsstilssajten Shefinds.com.

Skönhetsexperten Jennifer Trotter berättar för sajten att de flesta brunögda tjejer tror att en brun ögonskugga ger ett naturligt och vackert resultat till bruna ögon, vilket är ett misstag. Just en matt brun färg är nämligen en av de få färger som faktiskt inte går så bra ihop med bruna ögon. Det ger snarare en motsatt effekt.

Om du vill ha en naturlig look borde du istället satsa på en skimrande bronsfärgad eller brungrå skugga om du är lite ljusare i hyn och en guld- eller champagnefärgad om du är mörkare i hyn.

Trotter tipsar också om att inte använda en svart eyeliner när du vill skapa sotade ögon. Satsa istället på en askgrå eller marinblå. Det kommer få dina bruna ögon att glimra så mycket mer!

Till sist rekommenderar Trotter alla brunögda att använda en rosa rouge istället för en som går åt det bruna hållet, eftersom det framhäver dina bruna ögon extra mycket!

Dags att ändra dina sminkrutiner kanske? Det kommer vi garanterat att göra!

Vill du få större ögon? Klicka här!

Vill du veta hur du gör den perfekta sotningen? Spana in det här!

Läs även Har du blå ögon? Då har du förmodligen sminkat dig fel i hela ditt liv

Läs även Misstaget du gör med din eyeliner – som får ögonen att se mindre ut

Källa Shefinds.com

Gilla Modette Skönhet på Facebook!