6 skönhetsprodukter som du aldrig ska dela med kompisen

Delar du smink med din kompis? Då borde du läsa det här. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Bara för att du kan dela allt med din bästis betyder det inte att du borde göra det... Se upp för det här!

1. Skönhetsprodukter på burk

Produkter som du doppar fingrarna i är fulla av bakterier. Använd helst en spatel för att få upp produkten och försök att hålla dina tassar till dina egna produkter. 

2. Mascara

Ögonen är otroligt känsliga för smuts och bakterier, därför är egentligen inte mascaror bra för ögonen från första början. Försök hålla den så fräsch som möjligt och undvik att låna ut den till kompisen. 

3. Läppsyl

Det känns ju ganska självklart. Vill du garantera dig om att hålla förkylningar och munsår borta bör du inte låna kompisens läppbalsam. 

4. Krämskuggor

Krämprodukter har en förmåga att lagra bakterier överlag. Kanske för att du förmodligen använder fingertopparna för att både fånga upp och applicera produkten. Var extra varsam med att låna krämiga produkter av kompisen, speciellt om de ska användas nära ögonen. 

5. Sminkborstar

Låt oss vara ärliga, när tvättade du dina sminkborstar senast? Om svaret inte är "för en vecka sedan" så bör du hålla dina borstar för dig själv. 

6. Rakhyvel

Att låna kompisens rakhyvel och dra över benen lite snabbt inför en utekväll kan funka om det verkligen krisar. Men att regelbundet låna någons rakhyvel kan ge dig vårtor och till och med herpes i de mer intima regionerna (detta förutsätter självklart att den du delar rakhyveln med bär på de bakterierna).


Det finns ett hack som makeup-artister använder sig av för att ta reda på om en sminkborste är bra eller inte. Det är superenkelt och tar bara en sekund. Har du koll? Se knepet i videon nedan.

Mer:

Det här händer med ditt ansikte om du solar med smink