Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Från brunett till blond – så lyckas du färga håret hemma

Att gå från brunett till blondin är inte alltid så lätt.

Dela på Pinterest
Ja, du kan bleka håret hemma och lyckas med hårfärgen utan att lägga tusentals kronor och timmar på frisörer.

Ni vet när man bara vill göra en förändring. Typ vad som helst. Byta jobb, köpa nya kläder, flytta utomlands eller typ ... färga håret??

Ja, vi alla är där ibland.

Jag fick feeling och ville göra en drastisk förändring i mitt liv – så jag valde att gå från brunett till blondin. Men jag är typen som varken har ork eller lust att lägga tusentals timmar och kronor på att färga håret hos frisören, så jag valde att göra det helt på egen hand.

Och äntligen har jag lyckats bli blond hemma. Jag är blond, utan gula toner. 

Jag använde Moods blekning i topparna och arbetade mig uppåt varje gång jag färgade på nytt. Jag har alltså gått med ombre i några månader – som blivit ljusare och ljusare.

Då jag hållit på med det här ett tag så var det min utväxt i hårbotten, som då är ofärgad sedan tidigare. Att köra en blekning på ofärgat hår är liksom... GALET. Du blir vithårig eller gulhårig, det är risky business.

Jag blev gulhårig i hårbotten, tyvärr.

Med panik stod jag då inför två val. Bli brunett igen eller färga en gång till, försöka rädda min otroligt ocharmiga utväxt. Jag valde det sistnämnda.

Jag körde då i en lila/rosa färg i hela håret och rockade rosa hår i en helg. Efter cirka tre-fyra tvättar gick den nyansen ur, men de gula tonerna försvann och jag fick till en snygg kall blond färg. 

Summan jag lagt på det här? Max 1 000 kronor.

Här hittar ni hårfärgen. Här är inpackningen som räddade det slitna håret och den rosa/lila färgen finns på H&M.

P.S: Mitt hår blev otroligt slitet och förstört, men jag lyckades rädda det. Kolla in här hur jag gjorde!

Det här är en redaktionell artikel med länkar via vår partners Apprl och Prisjakt.