Så färgar du håret blont hemma – se före och efter bild

Färga håret hemma
Ska du gå från brunett till blondin? Se hur jag gjorde här - Foto: Andrew Angelov/ Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Ska du färga håret blont hemma? Kanske är du brunett och vill bli blond till sommaren? Här berättar Sara hur hon gick tillväga.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Ni vet när man bara vill göra en förändring. Typ vad som helst. Byta jobb, köpa nya kläder, flytta utomlands eller färga håret. Ja, vi alla är där ibland! Det här en artikel som Sara Lund har skrivit för Modette. 

Från brunett till blondin

Jag fick feeling och ville göra en drastisk förändring i mitt liv – så jag valde att gå från brunett till blondin. Men jag är typen som varken har ork eller lust att lägga tusentals timmar och kronor på att färga håret hos frisören, så jag valde att göra det helt på egen hand.

Hur färgar man håret blont hemma?

Jag använde Moods blekning i topparna och arbetade mig uppåt varje gång jag färgade på nytt. Jag har gått med ombre i några månader som blivit ljusare och ljusare. Då jag hållit på med det här ett tag så var det utväxt i hårbotten som då var ofärgad sedan tidigare. Att köra en blekning på ofärgat hår är inte att rekommendera. Du blir vithårig eller gulhårig, det är alltså lite risky business!

Gula toner av blekning hemma

Jag blev gulhårig i hårbotten, tyvärr. Med panik stod jag då inför två val. Bli brunett igen eller färga en gång till och försöka rädda min otroligt ocharmiga utväxt. Jag valde det sistnämnda.

Jag körde då i en lila/rosa färg i hela håret och rockade rosa hår i en helg. Efter cirka tre-fyra tvättar gick den nyansen ur och de gula tonerna försvann. Till slut fick jag till en snygg kall blond färg!

Summan jag lagt på det här? Max 1000 kronor.

Jane Hellen Mood Intensive Creme Color är en prisvärd hårblekning som effektivt bleker håret. Här är hårfärgen jag använde. Kostar just nu bara 65 kronor!

Macadami Deep Repair Masque är räddaren i nöden för sönderblekt hår och slitna toppar!Här är inpackningen som räddade det slitna håret.

Färga hår blont – före och efter bilder

Och resultatet då? Det blev så här!

Foto: Sara Lund

Mer:

Så får du tjockare hår – här är produkterna som hjälper

Populära hårtrender 2021 – frisyrerna och färgerna att satsa på

Artikelbild: Andrew Angelov/ Shutterstock.com