Populära hårtrender 2021 – frisyrerna och färgerna att satsa på

Trendiga hårfärger 2021
Vilka hårfrisyrer och färger är populära våren och sommaren 2021? - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press & STELLA Pictures/ddp/abaca press
Dela på Pinterest
Vilka frisyrer trendar 2021, och hur kommer vi vilja klippa barret? Vi har snackat med Cutters-frisören Meggi Kuczek som guidar oss!

Att klippa en ny frisyr eller färga håret kan för många innebära en nystart, men hur ser trenderna egentligen ut? Här får du svaren!

Trendiga hårfrisyrer 2021

Gardinluggen

Gardinluggen fortsätter hänga med! Det medellånga håret med gardinlugg är nämligen en frisyr som förväntas att bli extra populär 2021. Anledningen? Det är en enkel frisyr med en typ av lugg som ger lite mer ”liv”.

– Åren efter alla blev trötta på den ”vanliga luggen” så har lugg-trenden legat nere ett tag och det är första nu under de senaste åren som gardinluggen har kommit tillbaka, säger Cutters-frisören Meggi Kuczek.

Satsar du på en gardinlugg i vår? Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press

Bobfrisyren

Kortare klipp är även något vi kommer se mer av framöver, främst i form av den korta bobfrisyren som skapar en look där man snabbt ser mycket mognare ut. Får du ofta höra att du ser ung ut? Då kanske det här är något för dig!

– Har man ett ansikte som ofta upplevs väldigt ”ungt” så är en kortare bob ett säkert kort för en vuxnare look! 

Foto: Oriana Spadaro / Alamy

Uppklippt hår

En annan omtyckt trend som vi sett mycket av under 2020 är att många väljer att klippa upp håret för att hela tiden få den stylade looken.

– Det är verkligen ett väldigt lättskött val av frisyr men som kräver att man också tar hand om håret för att längderna ska se friska och glansiga ut, säger Maggi Kuczek.  

Foto: Unsplash

Trendiga hårfärger 2021

Kalla blonda färger

Över till hårfärger! Under 2021 kommer vi mycket av kalla blonda färger. Maggi Kuczek tror även att pandemin har satt sina spår och många inte har kunnat gå till frisören. Därför tror hon nu att flera har vant sig vid sin naturliga hårfärg.

Många har kanske upptäckt att det är skönt att till exempel inte behöva fixa utväxten. Så vi kommer nog få se att fler låter håret växa ut och leva fritt och heller inte färga håret. Fokuset är att ta hand om håret med bra hårvård, berättar hon.

Naturliga färgskalor

Naturliga färgskalor kommer fortsatt vara poppis och om du är sugen på att göra ett ordentligt klipp 2021 tycker Maggi Kuczek att du ska satsa på den korta frisyren som kan anpassas efter din ansiktsform. 

– Här är mitt tips att fråga din frisör vilken kort frisyr som passar just ditt ansiktet och formen på ansiktet eftersom en kort frisyr framhäver just detta. Ha gärna med inspirationsbilder men våga prata med din frisör och fråga om råd, och framför allt – våga lite på din frisör!

Är det dags att klippa håret för en fräsch ny look? Foto: Unsplash

Mer:

Därför kliar din hårbotten – 6 orsaker

6 saker som kan göra ditt hår fettigt – visste du det här?