Allt om fransförlängning: Volym, pris och utbildning

Fransförlängning
Har du någon gång gjort en fransförlängning? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Funderar du på att göra en fransförlängning? Modette listar allt du måste ha koll på om du ska göra en!

Genom att göra en fransförlängning sparar du tid både morgon och kväll, du får dessutom en snygg och fräsch look dygnet runt. Här är allt du behöver veta om du ska göra en ögonfransförlängning!

1. Förbered dig inför behandlingen

Kolla upp så att stylisten du går till är utbildad och certifierad fransstylist. Tänk på att inte använda oljebaserade produkter, varken innan eller efter behandlingen då det löser upp limmet.

Har du haft ögoninflammation eller en vagel, får du inte göra fransförlängning förrän tidigast tre veckor efteråt.

2. Välj rätt metod

Det finns två metoder när det kommer till fransförlängning – Single & Volume. 

Single och Volume är de metoder som används på salonger idag. Singelfransar (enskilda fransar) och volymfransar (små knippen av fler tunnare fransar) appliceras en i taget på dina egna fransar, vilket är skonsamt för den egna fransen då den naturliga växtfasen inte hindras. 

  Bildkälla: Instagram/Loordlashes

3. Olika tekniker på fransförlägning

Fransarna appliceras med tre olika tekniker: Classic, Volume eller Flat Lashes. En behandling tar ungefär 1-4 timmar beroende på vad du ska göra. 

  • Classic – då appliceras en extensionfrans på varje egen frans, vilket ger en naturlig look.
  • Volume – består av upp mot 2-5 mycket tunnare fransar som man skapar små knippen av, och sedan limmar fast på varje enskild frans. Det ger ett fylligt resultat.
  • Flat lashes – är en frans som är platt vid fästet, och därmed fäster bättre. Det ger ett mer markant och fylligt uttryck. 

En teknik som inte längre används på professionella salonger är flares säger Mia Längö, utbildad och certifierad fransstylist samt ägare av salongen MiLashes i Stockholm.

– Inga certifierade fransstylister använder flares idag, vi är så välutbildade att vi lätt kan göra mycket finare knippen själva. Det är ett big no-no i branschen att använda flares, säger Mia till Modette.

Flares är en snabb och billig teknik där ett knippe med flera fransar limmas fast på flera av dina egna fransar samtidigt. Detta är väldigt slitsamt för dina egna fransar eftersom den naturliga växtfasen då hindras.

Bildkälla: Instagram/Loordlashes

4. Efter fransbehandlingen

Låt limmet torka ordentligt efter din behandling. Undvik därför att duscha de närmaste 24 timmarna. Torktiden för limmet är olika beroende på vilket lim som används, det bästa är att rådfråga din fransstylist. Efter behandlingen får du oftast skötselråd av din stylist.

En fransförlängning håller normalt i 3 -4 veckor beroende på hur ofta du tappar dina egna naturliga fransar. Normalt tappar vi upp till fem fransar per dag, och när det sker följer fransförlängningen med.

 Bildkälla: Instagram/Loordlashes

5. För bästa hållbarhet

  • Undvik helt att använda mascara.
  • Använd inga produkter med olja i.
  • Var väldigt noga med att rengöra fransarna varje dag, annars kan du få Blefarit, en ögonlocksinflammation.  Det finns speciella rengöringsborstar och rengöring att köpa på salonger, som är speciellt framtagna och avsedda för just fransförlängning.
  • Borsta fransarna varje dag med en ren mascaraborste.
  • Gnugga dig inte i ögonen.
Använd en gammal mascaraborste till fransarna. Foto: Unsplash

6. Ta bort eller fyll på fransar

Vill du ta bort fransarna kan du låta dom ramla av, av sig själv. Eller så går du till en salong så hjälper de dig att ta bort fransarna. Försök inte att ta bort de själv då det kan skada dina egna naturliga fransar.

Vill du behålla fransarna kan du gå till en salong för en påfyllning. Gör detta när du märker att fransarna börjar ramla av, så blir det billigare eftersom du behöver inte göra en full behandling.  

Foto: Unsplash

7. Priser på fransförlängning

En ögonfransförlängning kostar olika beroende på vilken salong du går till, vilken typ av behandling du ska göra samt kvaliteten på materialet. Priset för en förlängning varierar mellan 800-2500 kr, och en påfyllning kostar mellan 600-1500 kr.

Foto: Unsplash

Vill du ha mer skönhetstips? Då borde du kolla i videon nedan för att ta reda på hur Alice Stenlöf sminkar sina ögonbryn:

Läs mer:

6 enkla knep som får dina ögonfransar att se längre ut

Här är enkla knepet som ger dig långa och fina ögonfransar på nolltid

Gilla Modette på Facebook!