Fransförlängning

Fransförlängning, eller lash extension som det också kallas, betyder att du förlänger dina fransar med lösögonfransar som varar i flera veckor.


När du gör en fransförlängning får du nästan samma effekt som när du klistrar på lösögonfransar. Till skillnad från vanliga lösögonfransar så använder du dels ett starkare lim som gör att fransarna sitter i flera veckor, och inte bara under en dag.


Dessutom så appliceras fransarna direkt på din egna frans när du gör en fransförlängning. När du applicerar klassiska lösögonfransar så applicerar du dem på ögonfransraden.


Man kan göra fransförlängning av flera olika anledningar. Dels om man önskar längre fransar, men också om man vill ha en fylligare fransrad. Många skaffar även fransförlängning då de inte orkar sminka sig med mascara. 


Skillnaden på singel- och volymfransar

Beroende på om du vill ha ett naturligt och mer avskalat resultat, eller om du önskar en mer dramatisk look med mer volym så kan du välja olika typer av fransar när du gör din förlängning.


Singelfransar rekommenderas ofta till de som önskar en naturlig look. Singelfransar innebär att fransstylisten sätter en singelfrans på vardera av dina egna fransar.


Volymfransar rekommenderas oftast för dem som önskar ett mer fylligt resultat. Till skillnad från singelfransen så består volymfransen av ett knippe med flera fransar som sätts på en enskild frans. Det gör att fransraden blir fylligare och du får en större effekt.


Sedan kan du även välja längd och böjd på fransarna. Fransstylisten konsulterar ofta och hjälper dig välja vad som passar dina ögon och fransar bäst. Om du har långa och fylliga fransar rekommenderar många att ta längre fransar, medan om du har glesa och korta fransar så rekommenderas det ofta att välja ett par kortare fransar som är lättare för dina egna att bära upp.


Idag finns det speciella utbildningar och certifierade fransstylister som specialiserat sig på fransar. Det kan vara bra att kolla upp rekommendationer och recensioner innan du bokar din behandling.


Genomsnittligt pris

Priserna för en fransförlängning varierar mellan ca 600 - 1400 kronor för ett nytt set och resultatet varar i ca 4 veckor.


Fransförlängning
Allt du måste veta om fransförlängning. Bildkälla: Fransförlängning


1